کسب و کار در آلمان

ویزای کار مستقل “Freelance” در آلمان”Freiberufler”

فریلنسر (Freelancer)

فریلنسر (Freelancer) به چه کسی گفته میشود:

خویش فرما، کسی که در پروژه‌های انتخابی خود طبق برنامه ای آزاد کار میکند و رابطه استخدامی‌با شرکت یا ارگانی ندارد.

کار آزاد یک نوع خود اشتغالی رو به رشد است، زیرا باعث استقلال بیشتر و دیوان سالاری کمتری نسبت به نوع مرسوم کار میباشد.

زمانی که به عنوان یک شخص مستقل کار می‌کنید، رئیس خودتان هستید. همچنین در مورد روزها و ساعات کاری، انعطاف پذیری بسیار خوبی وجود دارد. علاوه بر این، شما می‌توانید مشتری‌ها و پروژه‌هایی که میخواهید برای آن‌ها کار کنید را خودتان انتخاب کنید. شما تقریباً نیازی به دنبال کردن هیچ نوع پروتکلی برای کار نخواهید داشت. حتی ممکن است برای تحقق کار خود، نیازی به برپایی یک دفتر کار نیز نداشته باشید.

پتانسیل‌های مورد نیاز برای انجام کار آزاد:

  • توانایی فنی بالای فرد.
  • تفکر نوآورانه.
  • تحصیلات ویژه.
  • توانایی‌های فردی.
  • پاسخگو بودن.
  • احساس انگیزش درونی.
  • احساس مسئولیت پذیری.

کار آزاد در آلمان چگونه انجام میشود؟

قبل از اینکه حتی به فکر انجام یک کار آزاد در آلمان باشید، باید با ملزومات قانونی برای خود اشتغالی در این کشور آشنا شوید. این موضوع به این دلیل است که حرفه ای که برای دنبال کردن انتخاب کرده اید، صلاحیت شما برای تبدیل شدن به شخصی که مشغول به انجام کار آزاد در این کشور است را مشخص می‌کند.

اگر حرفه ای که برای انجام انتخاب کرده اید به عنوان یک شغل آزاد “Freibe Berufe” شناخته می‌شود، می‌توانید به صورت مستقل “Freiberufle” کار کنید. در غیر این صورت، اگر شغل مورد نظر شما به عنوان یک حرفه ی تجاری در نظر گرفته شده باشد ، فقط می‌توانید به عنوان یک بازرگان “Gewerbe” کار کنید.

مشاغل آزاد در آلمان کدام هستند؟

قانون مالیات بر درآمد آلمان (EStG)، لیستی عمومی‌از حرفه‌های آزاد  و تجاری را ارائه میدهد. با این حال، تصمیم گیری در مورد اینکه آیا یک حرفه را می‌توان آزاد و یا تجاری برشمرد، به عهده ی اداره امور مالیاتی محلی “Finanzamt” است.

مشاغل آزاد در آلمان ، بر طبق بخش 18 قانون مالیات بر درآمد (EStG §18)، مشاغل خود اشتغالی در زمینه‌های زیر هستند:

  • بهداشت و درمان.
  • قانون
  • مشاوره مالیاتی و تجاری.
  • علمی/ فنی.
  • زبان شناسی و انتقال اطلاعات.

الزامات قانونی برای انجام کار آزاد در آلمان به چه صورت است؟

به عنوان شخصی که در کشور آلمان کار آزاد انجام می‌دهد، شما از روند ثبت نام مشاغل و دریافت مجوز تجارت معاف خواهید بود. کار آزاد شما به جای دفتر تجارت باید در اداره ی امور مالیاتی ثبت شود. بر اساس شغل آزادی که در آن مشغول هستید، اداره ی امور مالیاتی صلاحیت صدور شماره ی مالیات و وصول مالیات از شما را خواهد داشت. برای برخی از حرفه‌های آزاد، باید عضویت در صنف‌های مربوطه را دارا باشید و برای برخی دیگر ابتدا به تشخیص صلاحیت حرفه ی مورد نظر توسط دولت آلمان نیاز دارید، و سپس میتوانید کار را شروع کنید.

آیا به عنوان یک فرد خارجی که در حال حاضر در آلمان است، میتوانم شغل آزاد داشته باشم؟

اگر در حال حاضر در آلمان سکونت دارید، با رعایت یک سری نکات می‌توانید شغل آزاد داشته باشید.

شخصی که در آلمان زندگی میکند و میخواهد شغل آزاد داشته باشد، باید مشمول یکی از موارد زیر باشد:

  • شما یک دانشجوی خارجی فارغ التحصیل از یک موسسه آموزشی شناخته شده در آلمان هستید. این موسسه ی آلمانی میتواند دولتی، نیمه-دولتی و یا به رسمیت شناخته شده توسط دولت باشد. حرفه ی شما باید مستقیماً با دانشی که در اینجا دریافت کرده اید مطابقت داشته باشد.
  • شما یک فرد خارجی هستید که به عنوان یک محقق یا دانشمند در آلمان فعالیت می‌کنید. به عنوان یک پژوهشگر یا دانشمند باید انتظار فعالیت در کار آزاد را داشته باشید.
  • شما یک فرد خارجی هستید که با ویزای هنری آلمان به این کشور وارد شده اید. به عنوان یک هنرمند باید انتظار فعالیت در کار آزاد را داشته باشید.
  • شما یک فرد خارجی هستید که با ویزای موقت آلمان برای اهداف دیگری وارد این کشور شده اید. باید به عنوان یک فرد خارجی بتوانید معیارهای فعالیت در کار آزاد را رعایت کنید.

چه کسی به ویزای کار آزاد در آلمان احتیاج دارد؟

اگر یک فرد خارجی دارای ویزا هستید که قصد ورود به آلمان برای فعالیت در یک حرفه ی آزاد را داشته اید، باید ابتدا ویزای کار آزاد در آلمان را دریافت کنید.

ویزای کار آزاد به طور معمول برای مدت سه ماه اعطا میشود. در این هنگام که ویزای شما اعتبار دارد، می‌تواند به مجوز اقامت نیز تبدیل شود. نهادی که باید برای دریافت مجوز اقامت به آن مراجعه کنید، مرجع اتباع خارجی محلی “Ausländerbehörde یا Ausländeramt” است. مجوز اقامت برای انجام کار آزاد میتواند تا سه سال کامل تمدید شود. برای تمدید مجوز، باید تاکنون در شغل آزاد خود موفق بوده باشید. این بدان معنی است که باید از داشتن سود کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی برای خود و هر یک از اعضای خانواده خود، مدرک داشته باشید. پس از گذراندن 3 سال با مجوز اقامت برای انجام کار آزاد، ممکن است بتوانید مجوز سکونت دریافت کنید. این موضوع در صورتی اتفاق میافتد که از این به بعد تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار کوچک یا یک تجارت شخصی بگیرید. مجوز اقامت برای فعالیت در کار آزاد، حتی می‌تواند به مجوز اقامت برای ایجاد خود اشتغالی تبدیل شود (قانون اقامت ، بخش 6/21). این امر در صورتی تحقق می‌یابد که بتوانید مجوز لازم برای پیگیری فعالیت خود اشتغالی مورد نظر خود را بگیرید.

شرایط درخواست برای ویزای کار آزاد چه میباشد؟

شما معمولاً باید درخواست ویزای کار آزاد را در سفارت یا کنسولگری آلمان در کشوری که در حال حاضر در آن زندگی می‌کنید، ارسال کنید. روند بررسی این ویزا همانند روند بررسی هر نوع دیگری از ویزا در آلمان می‌باشد. به شما توصیه میشود که درخواستتان را 3 ماه قبل از تاریخ سفر برنامه ریزی شده ی خود تکمیل کنید. اصل مدارک مربوط به درخواست را به همراه فتوکپی هر یک ارسال کنید.

مدارک لازم برای درخواست ویزای کار آزاد آلمان در اینجا آورده شده اند:

  • فرم کاملاً تکمیل شده ی درخواست ویزای ملی. 
  • گذرنامه ی ملی معتبر.
  • دو عدد عکس برای احراز هویت که اخیراً گرفته شده باشد.
  • پرداخت هزینه درخواست ویزا.
  • بیمه ی مسافرتی.
  • توصیه نامه از کارفرمایان قبلی.
  • تاریخچه مختصری از تحصیلات.
  • نامه ی روی جلد رزومه.
  • نمونه کار از کارهای قبلی خود. چندین نمونه ی چاپ شده از کار آزاد یا کارعادی قبلی شما در همان حرفه.
  • مجوز حرفه ای. برای نشان دادن تخصص و ارتباط خود با حرفه ی مربوطه، باید مدرک یا مجوزهای دیگری را نشان دهید. این مجوز در صورتی نیاز است که بخواهید حرفه ای را انجام دهید که نیاز به تخصص قبلی در آن زمینه دارد، یعنی پزشکی ، وکالت و موارد مشابه دیگر.
  •  گواهینامه‌های مربوط به تحصیلات پیشین.
  • امکانات مربوط به امرار معاش. مدارکی که نشان دهد شما پول کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی و کار آزاد خود را دارید. این گزینه میتواند یکی از موارد زیر باشد:
  • آخرین صورت حساب‌های بانکی. از بانک‌های موجود در کشور خود که بودجه ی کافی و موجود شما را نشان دهد.
  • شرح سود / زیان. این مورد باید پیشبینی‌های شما را در مورد سود و زیان ماهانه از فعالیت آزاد مورد نظرتان را نشان دهد.
  • داشتن یک برنامه ی بازنشستگی متناسب. در صورتیکه بیشتر از 45 سال داشته باشید.
  • مدارک لازم از داشتن یک طرح مستقل
  • نامه ی تعهد از مشتریان / کارفرمایان آینده. حداقل باید دو عدد ارسال کنید. این نامه‌ها باید به وضوح هدف آنها برای استخدام شما در این کشور را نشان دهند.

هزینه‌های ویزای کار آزاد آلمان

هزینه ی درخواست ویزای کار آزاد 60 یورو و هزینه ی درخواست مجوز اقامت در نهایت 140 یورو است، در حالی که هزینه ی درخواست مجوز سکونت ممکن است تا 260 یورو باشد.

چگونه می‌توانیم پس از ورود به آلمان، کار آزاد خود را شروع کنیم؟

پس از ورود به کشور آلمان باید شغل را به عنوان شخصی که کار آزاد انجام می‌دهد، از نظر قانونی رسمی‌کنید.

قبل از اینکه کار آزاد خود را به عنوان یک فرد خارجی در کشور آلمان آغاز کنید، این پنج مرحله ی اساسی را فراموش نکنید:

  1. آدرس محل زندگی خود را به ثبت برسانید. به محض یافتن محل دائم اقامت خود، باید آن را در آلمان به ثبت برسانید. این روش به ثبت نام “Anmeldung” معروف است و از طریق دفتر ثبت محلی محل اقامت “Bürgeramt” انجام می‌شود. پس از اتمام این روند، تأییدیه مربوط به ثبت نام آدرس “Meldebescheinigung” را دریافت خواهید کرد.
  2. افتتاح یک حساب بانکی در یکی از بانکهای آلمان
  3. ثبت نام در اداره ثبت مالیات “Finanzamt”. این کار با ارسال فرم تکمیل شده ی ثبت شماره ی مالیات “Fragebogen zur steuerliche Erfassung” انجام می‌شود. پس از اتمام این روند، شما شناسه مالیاتی خود “Steuernummer” را دریافت می‌کنید. این شماره ی منحصر به فرد برای انجام امور مشتریان و همچنین برای جمع آوری مالیات شغل آزاد شما توسط اداره امور مالیاتی، استفاده می‌شود.
  4. خود را تحت پوشش یک بیمه درمانی مناسب قرار دهید.
  5. درخواست مجوز اقامت برای انجام کار آزاد را ارسال کنید. در سه ماه اول ورود خود، باید یک درخواست معتبر برای دریافت مجوز اقامت تهیه کنید. این درخواست در دفتر ثبت نام خارجی‌ها “Ausländerbehörde” به ثبت می‌رسد. برای ثبت این درخواست، باید یک فرم درخواست تکمیل شده برای دریافت مجوز اقامت و مدارک لازم برای پشتیبانی از چنین درخواستی را تهیه کنید. در میان مدارک پشتیبان، باید تأییدیه اقامت “Meldebescheinigung” ، “Wohnungsgeberbestätigung” که توسط صاحب خانه محل زندگی شما در اینجا صادر شده است را نیز تهیه کنید. این تاییدیه باید همراه با قرارداد اجاره تکمیل شود.

شروع به اجرای برنامه مستقل خود کنید. بهتر است اینکار را با تماس با مشتری‌های در انتظار خود شروع کنید تا از در دسترس بودن شما مطلع شوند.

 

هشدار: این مطالب اطلاعات کلی می‌دهد و تمام جنبه‌های این موضوع را در برنگرفته است. این نوشته به شما هیچ توصیه ای نمی‌کند. شما باید قبل از هر اقدامی‌با افراد متخصص و حرفه ای مشورت کنید. این نوشته شامل توصیه‌های حقوقی، مالیاتی و سایر توصیه‌های تخصصی از وب سایت تاپ برگ و شرکت‌های وابسته به آن، نمی‌باشد. نتایج پیشین, ضامن اتفاق مجدد آن‌ها نیست. ما هیچگونه تضمینی در رابطه با درستی، جامع بودن و به روز بودن این مطالب نمی‌کنیم.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *