استانبول, ترکیه, مکان های دیدنی

زیباترین مکانها در استانبول ترکیه

استانبول

در مسیر استانبول شما احتمالا مکان‌های شگفت انگیز بسیاری همچون کلیساها، پل‌ها، موزه‌ها و جاهایی با معماری عثمانی را خواهید یافت که به راحتی هوش از سر شما خواهد برد. استانبول از قرن‌ها پیش، در هر دو طرف آسیایی و اروپایی بخاطر پادشاهی آن, در سراسر جهان کشوری محبوب بوده است. استانبول یکی از مناطق کلان شهری باشکوه جهان است که در آنجا مساجد، کلیساها، قلعه‌ها، موزه‌ها، بناهای تاریخی زیبای بسیار و کاخ‌های مجلل آن در اصل روح امپراتوری آن‌هاست که گردشگران بسیاری را از سراسر جهان به خود جذب میکند.

آب انبار باسیلیکا (انگلیسی: Basilica Cistern، ترکی: Yerebatan Sarnıcı)

یکی از جالب توجه ترین شاهکارها در تاریخ معماری آب انبار باسیلیکا است. این آب انبار در قرن ششم در زمان پادشاهی امپراتوری بیزانس با ظرفیت صدهزار تن آب ساخته شد. در حدود ۳۳۶ ستون و ۱۲ ردیف آنجا وجود دارد که تقریبأ توسط ۷۰۰۰ برده با اثر هنری نمادین و سبک کورنیت ساخته شد. یکی از مشهورترین ستونها کنده کاری سر مدوسا را دارد که به عنوان سنگ مدوسا شناخته میشود. ورودی اینجا لجن زار سفت شده ای از آب است در اطراف شما. زمانی که شما آنجا هستید فراموش نکنید که سر برعکس شده به سمت پایین مدوسا را که معمولا از پایین یک ستون دیده میشود، مشاهده نمایید. هنر و ساختار این آب انبار به شما احساس یک کاخ با آب شفاف بلوری را میدهد.

جستجو در نقشه

آب انبار باسیلیکا

آب انبار باسیلیکا

آب انبار باسیلیکا

آب انبار باسیلیکا

بازار بزرگ (انگلیسی:Grand Bazaar , ترکی:Kapalı Çarşı)

اگر به دنبال خرید سوغات ترکی یا چیزی سنتی در رابطه با فرهنگ ترکی هستید، فراموش نکنید که از بازار بزرگی که اولین بازار خرید جهان است دیدن نمایید. این بازار بزرگ حدود ۶۱ خیابان و بیش از ۴۰۰۰ مغازه را پوشش میدهد که روزانه حدود ۴۰۰هزار گردشگر را به سمت خود جذب میکند. در سال ۲۰۱۴، این بازار رتبه اول بیشترین جاذبه گردشگری بازدید شده در جهان را با ۹۱،۲۰۰،۰۰۰ بازدید کننده در سال به خود اختصاص داد. ورودی بازار بزرگ مستطیل شکل، یکی از ۱۱ دروازه ای است که توسط غرفه‌ها و مغازه‌ها در یک خط قرار گرفته است. بازار بزرگ دارای بهترین صنایع دستی و چلچراغ‌ها با ترکیب رنگ و سبکی جذاب است.

جستجو در نقشه

Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı

هاگیا صوفیا یا حاجیا سوفیا یا ایا صوفیه (Hagia Sophia Museum)

ایا صوفیه محبوب ترین جایگاه برجسته استانبول است و همچنین به عنوان کلیسای “خرد مقدس” شناخته میشود. این قطعه هنری جالب توجه در سال ۵۳۷ به عنوان کلیسا ساخته شد، سپس در سال ۱۴۵۳ بصورت مسجد تغییر شکل داده شد و در حال حاضر موزهای شگفت انگیز است. هر گوشه و کناری در ایا صوفیه داستانی برای خود دارد درست مانند سلطان‌های اولیه عثمانی و پسران کشته شده آنها. طبق گزارش وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، ایا صوفیه در سال ۲۰۱۵ با جذب حدود ۳،۳۰۰،۰۰۰ بازدید کننده، بیشترین مکان مورد بازدید در ترکیه را به خود اختصاص داده است.

جستجو در نقشه

ایا صوفیه

ایا صوفیه

ایا صوفیه

ایا صوفیه

ایا صوفیه

ایا صوفیه

قلعه یدیکوله (Yedikule Fortress)

قلعه یدیکوله در محله فاتح که ناحیه مرکزی استانبول میباشد واقع شده است. این قلعه توسط امپراتور تئودوسیوس دوم در قرن پنجم ساخته شد. قلعه یدیکوله دارای دیوارهای دفاعی است که بخش جنوبی استانبول یا قسطنطنیه پیشین را تشکیل میدهد. در آنجا یک طاق عظیم به نام Porta Aurea که به معنی دروازه طلایی است وجود دارد که درهای آن از طلا روکش شده اند. از قلعه، زمانی که تحت تصرف عثمانیان بود برای دفاع و بعد از آن برای اعدام زندانیان استفاده میشد. یدیکوله اخیرا بازسازی شده است و شما میتوانید از برجهای آن بالا بروید تا چشم انداز حیرت آور دریای مرمره را مشاهده نمایید. در قسمت میانی حیاط قلعه، مسجدی کوچک بهمراه یک چشمه ساخته شده است. در سال‌های اخیر همچنین یک تئاتر روباز در آنجا وجود داشته است که اساسا برای میزبانی بسیاری رویدادهای فرهنگی استفاده میشده است.

جستجو در نقشه

قلعه یدیکوله

قلعه یدیکوله

ساحل بورک (Burc Beach)

در استانبول حدود ۲۰ ساحل دیگر نیز وجود دارد که انتخاب بهترین آنها برای گردش کاری بسیار مشکل است. ساحل بورک باید در صدر لیست شما قرار بگیرد؛ چرا که این ساحل به شما مناظری تماشایی و فوق العاده از دریا، همراه با امواجی آرام و امکانات تفریحی عالی میدهد و اگر مایل به پرواز با کایت هستید میتوانید آن را تجربه کنید. این ساحل اساسا در امتداد ساحل دریای سیاه واقع شده و متعلق به دانشگاه بغازیچی است. با اینکه برای هرکسی مکانی خنک وعالی است اما میتوانید در صندلی‌های راحتی آفتابی هم استراحت کنید و درکنار بار غذا و نوشیدنی داشته باشید. اگر مایل به پرواز با کایت هستید یک مدرسه پرواز با کایت با افرادی کاملا صمیمی‌و دوستانه آنجا وجود دارد که کمک کرده و همه چیز را در مورد موقعیت توضیح میدهند. گاهی اوقات امواج بلند آب به شما اجازه شنا نمی‌دهند به همین خاطر نگهبانانی آنجا هستند که ممکن است از شنا کردن شما جلوگیری کنند.

جستجو در نقشه

ساحل بورک

ساحل بورک

حمام خرم سلطان(Ayasofya Hurrem Sultan Hamam)

حمام خرم سلطان امروزه یکی از جذاب ترین مکان‌ها برای گردشگران میباشد. این حمام ۷۵ متری در سال ۱۵۵۶ توسط معمارسنان (Mimar Sinan) ساخته و بعدها با هزینه یازده میلیون دلار در ماه می‌۲۰۱۱ بازسازی شد. حمام به دو بخش متقارن جداگانه برای خانمها و آقایان تقسیم میشود. هر بخش شامل سه اتاق اصلی است که به منزله یک اتاق خنک شدن، یک اتاق داغ و یک اتاق تعویض میباشد. در حمام خرم سلطان، گردشگران از امکانات حمام بخار، لایه برداری و ماساژ با صابون برای بالا بردن انرژی بدنی خود استفاده میکنند.

جستجو در نقشه

حمام خرم سلطان

حمام خرم سلطان

موزه باستان شناسی استانبول (Istanbul Archaeology Museums)

در طول اقامت در استانبول، یک موزه مربوط به باستان شناسی سه در یک به نام موزه باستان شناسی استانبول وجود دارد که این موزه بیش از یک میلیون اثرهنری شگفت انگیز از تمام دورانها و تمدنها در تاریخ جهان را ارائه میدهد. این موزه در ماه ژوئن سال ۱۸۹۱ توسط سلطان عبدالعزیز، بعد از بازدید و الهام گرفتن از موزههای باستان شناسی پاریس، لندن و وین ساخته شد. در آنجا نمونه‌هایی گران بها مانند اسب‌های تروجان، خانه‌های ساختمانی با ایوان ستوندار و زندگی اسکندر بزرگ را بطور زنده و سه بعدی میتوان دید. یکی از قدیمیترین سازه‌های عثمانی در شهر بطور حیرت آوری بازسازی شده تا زیباترین سرامیک‌های خود را به نمایش بگذارد. این موزه کارهای هنری و میراث ترکیه را دوباره بازگردانده است.

جستجو در نقشه

موزه باستان شناسی استانبول

موزه باستان شناسی استانبول

برج گالاتا (انگلیسی: Galata Tower) (به ترکی استانبولی: Galata Kulesi)

یکی از برجسته ترین شاخصه‌های شهر، برج گالاتا است که در لاتین به عنوان برج مسیح نیز شناخته میشود. شما میتوانید حس چشمان یک پرنده را داشته باشید که در یک نظر از هر چیز سلطنتی نماهایی با دید وسیع را مشاهده میکند. برج نه طبقه بلند بالای ۹/۶۶ متری، چون تاجی بر روی تپه، برگردانی است از شاخ طلایی. برج گالاتا در سال ۱۳۴۸ بعد از میلاد مسیح ساخته شد و بلندترین سازه شهر در آن زمان بوده است. این برج به سبک رومی، یک رستوران و کافه بر روی طبقه فوقانی دارد که منظرهای با شکوه از استانبول و تنگه بسفر را در اختیار دارد.

جستجو در نقشه

برج گالاتا

برج گالاتا

پل بسفر (انگلیسی: Bosphorus Bridge به ترکی استانبولی: Boğaziçi Köprüsü)

بیست و پنجمین پل معلق طولانی در جهان در استانبول قرار دارد که پل بسفر نامیده میشود و پل اول نیز میباشد. این پل ۱۵۶۰ متر طول با سه بزرگراه دریایی در هر جهت است که از اورتاکوی به اروپا متصل میشود و از بیلربیی به آسیا. پل بسفر در ژوئن ۱۹۷۳ ساخته و برای استفاده در اکتبر همان سال بازگشایی شد. این پل معلق به شکل حیرت آوری با برجهایی فولادی، آویزههای مایل، عرشههایی براق که روی کابلهای فولادی زیگزاگ شکلی آویزان شدهاند، مهندسی شده است. در حدود دویست هزار وسیله نقلیه از طریق پل بسفر، این پل ۶۴ متری از سطح دریا، بطور روزانه عبور میکنند.

Bosphorus Bridge

Bosphorus Bridge

 

مسجد آبی، مسجد سلطان احمد (انگلیسی: The Blue Mosque به ترکی استانبولی: Sultanahmet Camii)

رنگ گسترده شده و جلوه‌های فضایی محیط درونی، مسجد آبی را یکی از دستاوردهای اعلای معماری عثمانی ساخته است. مسجد آبی که همچنین به عنوان مسجد سلطان احمد شناخته میشود در سال ۱۶۱۶ در طول سلطنت احمد اول تکمیل شد. تمام دیوارهای داخلی مسجد توسط بیش از بیست هزار کاشی آبی رنگ شده با دست تزئین شده اند. منظره شگفت انگیز شب مسجد، نمایشگر تصویری است از یک دریای آبی در آسمان، بخاطر چراغ‌هایی با چهارچوب آبی که پنج گنبد اصلی، شش مناره و هشت گنبد ثانویه آن را آشکار میسازد که همین دلیلی است برای نامیدن این مسجد حیرت آور به نام مسجد آبی. داخل این مسجد حدود ده هزار نفر میتوانند همزمان نماز بخوانند. بخاطر داشته باشد که اینجا یک مکان مذهبی درخشان است بنابراین لازم است مطابق آیین و رسوم لباس بپوشید.

جستجو در نقشه

مسجد آبی، مسجد سلطان احمد

مسجد آبی، مسجد سلطان احمد

 این مطالب اطلاعات کلی می‌دهد و تمام جنبه‌های این موضوع را در برنگرفته است. این نوشته به شما هیچ توصیه ای نمی‌کند. شما باید قبل از هر اقدامی‌با افراد متخصص و حرفه ای مشورت کنید. این نوشته شامل توصیه‌های حقوقی، مالیاتی و سایر توصیه‌های تخصصی از وب سایت تاپ برگ و شرکت‌های وابسته به آن، نمی‌باشد. نتایج پیشین, ضامن اتفاق مجدد آن‌ها نیست. ما هیچگونه تضمینی در رابطه با درستی، جامع بودن و به روز بودن این مطالب نمی‌کنیم.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *