ژاپن, مهاجرت

ازدواج در ژاپن: راهنمای جامع

ازدواج در ژاپن

اینکه قصد داشته باشید سنت‌های خانوادگی را بهم پیوند بزنید، یا اینکه فقط به دنبال مقصدی منحصر به فرد می‌باشید، تجربه‌ی ازدواج ژاپنی در دنیا بی همتاست. ازدواج‌های ژاپنی می‌تواند ترکیبی از رسوم شینتو یا بودائی – که از قرن‌ها پیش رایج بوده است – ، دلربایی آینده گرای هتل‌های مدرن توکیو، یا گذر به یکی از سواحل یا چشمه‌های آب گرم بی شمار این کشور را پیش روی شما قرار دهد.

در اینجا به هر آنچه نیاز دارید تا روز ویژه‌ی خود را در ژاپن برگزار کنید – از الزامات حقوقی گرفته تا مکان‌های ایده آل – اشاره شده است.

ازدواج در ژاپن: چه نوع ازدواج‌هایی ممکن است؟

در ژاپن، مراسم ازدواج می‌تواند به شکل مرسوم، مذهبی، و یا شیوه‌ی رایج تر آن یعنی ترکیبی از این دو گزینه باشد. اما برای اینکه به صورت رسمی‌ازدواج کنید نیازی به مراسم ازدواج وجود ندارد. در واقع، قوانین ژاپن تنها زمانی ازدواج را به رسمیت می‌شناسد که در اداره‌ی شهر یا شهرداری ثبت شده باشد.

قانون اساسی ژاپن ازدواج همجنسگرایان را از منظر حقوقی به رسمیت نمی‌شناسد. علیرغم این قانون، شش شهر در ژاپن از تاریخ ژوئن 2017 خدمات مدنی مربوط به همجنسگرایان را ارائه می‌دهند، و در خیلی از مکان‌های ویژه‌ی کشور برای ازدواج، مثل گردشگاه دیزنی توکیو مراسم ازدواج همجنسگرایان نیز صورت می‌گیرد.

ازدواج در ژاپن

ازدواج در ژاپن

الزامات حقوقی ازدواج در ژاپن چه می‌باشند؟

برای ازدواج در ژاپن نیازی نیست شما شهروند این کشور باشید یا در آن اقامت داشته باشید. مادامی‌که قادر باشید در کشور مبداء خود ازدواج کنید، می‌توانید در ژاپن نیز ازدواج کنید. ازدواج در ژاپن می‌تواند به شکل اضطراری نیز انجام شود – بدین معنی که زوجین می‌توانند همان روز که برای مدارک ازدواج درخواست می‌دهند نیز ازدواج کنند.

حداقل سن قانونی برای ازدواج برای مردان هجده سال و برای زنان شانزده سال است. اگر شما یا زوجتان کمتر از بیست سال سن دارید، والدین شما باید اجازه نامه‌ی ویژه‌ای به شما اعطا کنند. در نهایت، زنان مطلقه می‌توانند شش ماه پس از طلاق مجدداً ازدواج کنند.

برای ازدواج در ژاپن به چه چیز نیاز دارید؟

مدارک و اسناد لازم

شما برای ازدواج در ژاپن نیاز به مدارک اضافی ندارید. تمامی‌زوج‌هایی که قصد دارند ازدواج کنند باید موارد زیر را ارائه دهند:

  • درخواست ثبت ازدواج (که در ژاپن «کونین تودوکه» نامیده می‌شود)
  • گواهی تولد
  • پاسپورت
  • استشهادی مبنی بر صلاحیت ازدواج کردن

هر دفتر خدمات الزاماتی مختص به خود دارد که ممکن است کمی‌با موارد بالا متفاوت باشد، لذا بهتر است با دفتر خدمات محلی جایی که قصد دارید در آنجا ازدواج کنید تماس بگیرید تا از مدارک الزامی‌دیگر آگاه شوید.

قوانین ژاپن تمامی‌اتباع خارجی که قصد دارند در ژاپن ازدواج کنند را الزام می‌دارد تا استشهادی معتبر مبنی بر صلاحیت ازدواج ارائه کنند. این استشهاد را می‌توان از سفارت کشور زوجین یا از کنسولگری آنها در ژاپن تهیه کرد. سفارت معمولاً برای این استشهادنامه هزینه‌ای را دریافت می‌کند، و فسخ هر گونه ازدواج پیشین را نیز الزام می‌دارد. به طور کلی، این امر باید در طی دو ماه پیش از تاریخ ثبت ازدواج صورت گیرد. بهتر است برای آگاهی از هرگونه الزامات ویژه‌ی دیگر با سفارت موجود در محل خود تماس حاصل کنید.

شهروندان ژاپنی نیز باید نسخه‌ای معتبر از فهرست خانوادگی خود را ارائه کنند. این فهرست نباید دیرتر از یک ماه قبل از تاریخ ثبت ازدواج صادر شده باشد. برای اتباع خارجی، تمام اسناد ارائه شده باید به ژاپنی ترجمه شده باشند.

رویه

ثبت ازدواج باید در یکی از دفاتر دولتی محلی که به محل اقامت شهروند ژاپنی نزدیک تر است صورت گیرد. اگر هر دو طرف شهروند ژاپن نباشند، دفتر محلی باید به مکانی که ازدواج می‌کنید نزدیک باشد. برای ثبت رسمی، درخواست باید توسط هر دو طرف و دو شاهد دیگر صورت گیرد. شاهدان می‌توانند از هر ملیتی باشند، اما باید حداقل بیست سال سن داشته باشند.

اگر یکی از زوجین ملیت ژاپنی داشته باشد، این امکان نیز وجود دارد که از طریق پست ازدواج خود را ثبت کنید. شما باید تمامی‌مدارک الزامی‌را توسط پست ارسال کنید، و آنگاه دولت محلی این درخواست را به رسمیت می‌شناسد.

در ژاپن می‌توان رویه‌ی ازدواج را به صورت ساده نیز صورت داد. از منظر فنی، هنگامی‌که درخواست ازدواج ارسال شود و سپس توسط دفتر دولتی محلی تایید گردد، زوجین به طور رسمی‌ازدواج کرده اند. این رویه بسیار سریع است. با وجود اینکه این مساله الزامی‌نمی‌باشد، اما بهتر است شهروندان غیر ژاپنی از همان دفتر محلی برای مدرک پذیرش گزارش ازدواج نیز درخواست ارائه کنند. این سند، مدرک ازدواج شما محسوب می‌گردد.

چه هزینه‌هایی باید پرداخت شود؟

هزینه‌های حقوقی تخمینی برای ازدواج در ژاپن عبارتند از:

  • حدوداً 5500 ین برای استشهادنامه‌ی ازدواج برای شهروندان خارجی
  • بین 350 تا 1400 ین برای مدرک ازدواج
  • حدوداً 11000 ین مربوط به خدمات ترجمه، در صورت نیاز

لازم است چه چیزهایی در مورد مراسم ازدواج ژاپنی بدانیم؟

در مراسم‌های ازدواج ژاپنی معمولاً برنامه ریزهای مراسم حضور دارند، یا اینکه با مسئولین محل برگزاری ازدواج همکاری می‌شود تا امور مربوط به این روز مهم آسان گردد. مراسم‌های ازدواج سنتی شینتو یا بودائی عموماً به مراسم‌های ازدواج غربی شباهتی ندارند. در ابتدا مراسم‌های هیروئن (یا کِکون شیکی) انجام می‌شود، و سپس یک ضیافت در رستوران یا غذاخوری نزدیک صورت می‌گیرد که در آن شام سرو شده و سخنرانی‌ها انجام می‌پذیرد. و در نهایت، جشن آخر شب(نیجیکای).

در گذشته، مرسوم بود که زوجین در یک زیارتگاه ازدواج کنند تا به رسوم فرهنگی و اجداد خود ادای احترام کنند. امروزه به جز زیارتگاه‌های سنتی شینتو و معابد بودائی، برگزاری مراسم ازدواج و ضیافت آن در هتل، باغ، یا کلیساهای موجود در سراسر ژاپن در حال رواج یافتن است.

ازدواج در ژاپن

ازدواج در ژاپن

هزینه‌ی یک ازدواج در ژاپن

ازدواج در ژاپن می‌تواند تا آنجا که مایل هستید مقرون به صرفه باشد. با وجود اینکه گزینه‌های تجملی‌ای نیز پیش روی شما قرار دارد، گزینه‌های کم هزینه تری را نیز می‌توان یافت. شما می‌توانید پیشنهادهای ترکیبی را جستجو کنید: در اینگونه پیشنهادها، برنامه ریز هزینه‌ی برگزاری مراسم ازدواج و ضیافت، سرویس غذا، گل آرایی و برنامه ریزی را ادغام کرده و به صورت یک قیمت ثابت به شما اعلام می‌کند. گزینه‌ی دیگر این است که از برگزاری مراسم صرف نظر کرده و تنها یک ضیافت مختصر برگزار کنید تا در هزینه‌ها صرفه جویی کنید.

یک ازدواج معمولی در ژاپن همتراز با یک ازدواج غربی است. به طور میانگین، ازدواج در ژاپن 3.34 میلیون ین (سی هزار دلار امریکا) هزینه برده و 70 تا 80 نفر مهمان دارد. کرایه‌ی لباس عروس و داماد نیز امری نامرسوم محسوب نمی‌گردد. هزینه‌ی کرایه‌ی لباس بین 10 هزار تا 100 هزار ین (برای لباس‌های برند) می‌باشد، و هزینه‌ی لباس‌های سنتی کیمونوس از 90 هزار ین به بالا می‌باشد.

مراکزی که در برگزاری مراسم ازدواج تخصص دارند به احتمال فراوان برنامه‌های ترکیبی نیز داشته و در صورتی که شما خود برنامه ریزی را استخدام کنید ممکن است از شما هزینه‌ی اضافی نیز دریافت کنند. در عین حال که مراکزی با پکیج گل آرایی، آتلیه، و تهیه غذا ممکن است بیش از یک میلیون ین هزینه در بر داشته باشند، شما می‌توانید مکانی برازنده نیز پیدا کنید که برنامه‌ی ترکیبی ارائه نمی‌کنند و هزینه‌ی آنها 200 تا 400 هزار ین می‌باشد.

مهمانانی که در ضیافت شرکت می‌کنند علاوه بر هدیه‌ی متداول مراسم، باید هزینه‌ی ورودی‌ای نیز پرداخت کنند. این هزینه که معمولاً 5 تا 11 هزار ین می‌باشد (در حدود 50 تا 100 دلار) عموماً هزینه‌ی غذا و نوشیدنی فرد را پوشش می‌دهد.

در لیست زیر بعضی هزینه‌های تخمینی دیگر برای یک مراسم ازدواج معمولی در ژاپن آورده شده است:

هزینه‌های تخمینی

هزینه‌های تخمینی

مکان‌های مجلل برگزاری مراسم ازدواج در ژاپن

در این بخش برخی از بهترین مکان‌ها برای برگزاری مراسم ازدواج در ژاپن ارائه شده است:

مکان‌های مجلل برگزاری مراسم ازدواج در ژاپن

مکان‌های مجلل برگزاری مراسم ازدواج در ژاپن

 

ازدواج در ژاپن

ازدواج در ژاپن

سنت‌ها و رسوم ازدواج در ژاپن

سنت‌ها، خرافات و مراسم‌های مختلفی در فرهنگ ژاپن وجود دارد، لذا جای تعجب ندارد اگر ازدواج نیز از این موضوع مستثنی نباشد. شاید شما بخواهید بعضی از این رسوم دیرباز را در مراسم خود اجرا کنید:

لباس – اکثر ازدواج‌های ژاپنی یا به سبک شینتو می‌باشند که در آن از لباس‌های سنتی کیمونو و مکان سربسته استفاده می‌شود، و یا به سبک مراسم‌های «سفید» می‌باشند که شیوه‌ای غربی دارند.

ساکی – رسوم مذهبی هر چه که باشند، اکثر ژاپنی‌ها سنت فرهنگی تقسیم ساکی را در مراسم خود اجرا می‌کنند، که عموماً سان-سان-کودو نام دارد. عروس و داماد با استفاده از سه فنجان صاف ساکی که روی یکدیگر قرار گرفته اند، سه جرعه ساکی می‌نوشند. سپس والدین نیز به همین منوال سه جرعه می‌نوشند، و بدین ترتیب پیوند خانوادگی خود را مستحکم می‌کنند.

هدایا – لیست خاصی مربوط به هدایا وجود ندارد، چرا که مهمانان عموماً به تازه عروس و داماد یک گوشوگی یا پول اهدا می‌کنند.

سخنرانی‌ها – در طول ضیافت، یا همان هیروئن، انتظار می‌رود سخنرانی‌های متعددی صورت گیرد، و اسلاید عکس یا حتی ویدئویی نیز پخش گردد که مربوط به بزرگداشت زوج باشد.

پرندگان – استفاده از درنا برای تزئینات استفاده شود (شاید به صورت کاردستی‌ای روی میز برای مهمانان). این پرنده سمبل زندگی مشترکی طولانی و شاد است.

جشن – بیشتر در مراسم‌های ازدواج ژاپنی‌ها رسم بر این است که موسیقی و رقص پس از اتمام ضیافت و با آغاز نیجیکای، یا همان مراسم آخر شب شروع شود.

شگون – گفتن بعضی واژه‌ها در این روز شگون ندارد. تصور می‌شود گفتن واژه‌ی کائرو (به معنای «برو خونه») یا مودورو (به معنای «برگرد») به منزله‌ی نفرین کردن عروس می‌باشد.

بردنی‌ها – مهمانان نباید دست خالی به خانه بروند، و بدین منظور کیسه‌ی هدایایی (هیکیدمونو) که اغلب پر از خوراکی‌های کوچک و یادبود می‌باشد زیر صندلی آنها قرار داده شده است تا از حضور آنها تشکر گردد.

خلاصه
برنامه ریزی ازدواج در ژاپن نیازمند زمان، صبر، و البته پول است. با این وجود، تجربه‌ی مکانی شگفت انگیز، مناظری زیبا، و غذاها و سنت‌هایی عالی ارزش چنین مسائلی را دارد.

 این مطالب اطلاعات کلی می‌دهد و تمام جنبه‌های این موضوع را در برنگرفته است. این نوشته به شما هیچ توصیه ای نمی‌کند. شما باید قبل از هر اقدامی‌با افراد متخصص و حرفه ای مشورت کنید. این نوشته شامل توصیه‌های حقوقی، مالیاتی و سایر توصیه‌های تخصصی از وب سایت تاپ برگ و شرکت‌های وابسته به آن، نمی‌باشد. نتایج پیشین, ضامن اتفاق مجدد آن‌ها نیست. ما هیچگونه تضمینی در رابطه با درستی، جامع بودن و به روز بودن این مطالب نمی‌کنیم.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *