پزشکی, خانواده

فرق بین سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان

زمانی که کودک شما با عطسه، سرفه و بی حالی از خواب بیدار می‌شود، از کجا تشخیص می‌دهید که به آنفولانزا مبتلا شده است یا سرماخوردگی؟ اغلب ما سعی می‌کنیم برای درمان بیماری‌های ساده این چنینی خود درمانی کنیم. اما زمانی که به آنفولانزا مبتلا می‌شویم (به خصوص کودکان) باید تحت نظر پزشک قرار بگیریم. دکتر اطفال بهترین گزینه برای بیماری‌های کودکان است.

علت شیوع زیاد سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان

در پاییز و زمستان ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا بیشتر زنده می‌مانند و قابلیت تکثیر آنها بهتر است؛ به طوری که ممکن است در فصول گرم نیز با این ویروس‌ها برخورد داشته باشیم اما به بیماری مبتلا نشویم. معمولا در فصول سرد که فصل شروع مدارس نیز هست، کودکان بیشتر در تماس با یک دیگر هستند و انتقال بیماری در میان کودکان و خانواده‌های آنها بیشتر است.

از طرفی کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف تر که با این ویروس‌ها سازگار نشده است، بیشتر به سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا می‌شوند. تشخیص و درمان آنفولانزا در کودکان با دکتر اطفال میسر می‌شود؛ چرا که حساسیت تجویز دارو در کودکان بیشتر است و بهتر است این امر را به متخصص کودکان بسپاریم.

فرق بین سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان

توصیه متخصصان این است که اگر به آنفولانزا مبتلا شده اید وقت را هدر نداده و سریعاً به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید. اما از کجا بفهمیم که کودک ما به آنفولانزا مبتلا شده است یا سرماخوردگی؟ متداول ترین تفاوت‌های سرماخوردگی و آنفولانزا شامل:

علائم آنفولانزا سریع و تهاجمی‌شروع می‌شود

زمانی که کودک شما به یک باره علائم شدیدی بروز می‌دهد و بدن درد زیادی دارد، احتمالاً به آنفولانزا مبتلا شده است. در این موارد علائمی‌مثل گلودرد، سردرد، درد استخوان، سرفه و … به صورت ناگاهانی ظاهر می‌شوند. در مقابل سرماخوردگی روند تدریجی دارد و علائم آن معمولاً شدت زیادی نمی‌گیرد.

تب نشانه آنفولانزاست

یکی از بهترین روش‌ها برای تشخیص آنفولانزا در کودکان و مراجعه به دکتر اطفال این است که تب او را بررسی کنید. تب در کودکانی که آنفولانزا دارند بسیار بالاست اما سرماخوردگی معمولی اغلب با تب همراه نیست.

علائم آنفولانزا طولانی مدت است

علائم آنفولانزا و به خصوص احساس ضعف و خستگی ممکن است تا 3 هفته طول بکشد و در افرادی که ضعف ایمنی دارند طولانی تر هم بشود. بنابراین در صورتی که با مصرف داروهای خانگی و مراقبت از کودک خود بهبود خاصی را مشاهده نکردید، بهتر است سریعاً به دکتر اطفال مراجعه کنید.

سرماخوردگی اغلب با گلو درد شروع می‌شود

علائم سرماخوردگی به تدریج بروز پیدا می‌کنند و علامتی مثل گلودرد احتمالاً طی 1 تا 2 روز به عنوان اولین علامت ظاهر شود. پس از این علامت آبریزش و گرفتگی بینی مشاهده می‌شوند و احساس خستگی در این بیماری کمتر است.

وظیفه متخصص اطفال

کار اصلی دکتر اطفال ارائه مراقبت‌های جسمی، روحی و عاطفی به کودکان بوده و با سلامت این افراد کار دارد. این متخصصان کودکانی را که با مشکلات پزشکی مواجه شده اند تحت نظر قرار داده و با استفاده از آزمایش‌ها وضعیت آنها را تشخیص می‌دهند. بنابراین برای درمان هر گونه بیماری در کودکان بهتر است به متخصص کودکان مراجعه کنید؛ چرا که این متخصصان اگر علائم کودک را شدید بدانند، او را به یک متخصص دیگر ارجاع می‌دهند.

زمان مراجعه به دکتر اطفال

در صورتی که کودک شما علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی دارد، بسیار مهم است ابتدا آنفولانزای کودک را تشخیص دهید و با پزشک اطفال مراجعه کنید. توصیه می‌کنیم در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر در کودک خود (به خصوص نوزادان) به متخصص اطفال مراجعه کنید:

  • بلع دردناک
  • تب پایدار و بالا
  • سرفه‌های مداوم و خشک
  • گرفتگی بینی
  • سردرد شدید
  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
  • اسهال و استفراغ
  • آبی شدن رنگ پوست
  • عدم مصرف مایعات و غذا به اندازه کافی
  • بی حالی و عدم فعالیت

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان

برای درمان این بیماری‌ها شناسایی تفاوت‌های سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مهم است. توجه داشته باشید که هیچ درمان خاصی برای این بیماری‌ها وجود ندارد و بهترین راه حل استراحت، مصرف مایعات و مصرف برخی داروها در صورت لزوم است. به دلیل حساسیت سیستم ایمنی بدن کودکان، در صورتی که کودک شما به یکی از این بیماری‌ها مبتلا شده است بهتر است به متخصص اطفال مراجعه کنید و از توصیه‌های او برای بهبود هر چه سریع تر بیماری بهره مند شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *