خانواده

14 رفتار که باعث تحکیم روابط زناشویی یا تخریب و طلاق میشود

تا به حال به این فکر کردید که چه می‌شود که پای زن و مردی به راهروهای دادگاه‌های خانواده باز می‌شود و اصلا چه می‌شود که فکر طلاق توافقی این روزها زیاد در ذهن زوجین میگذرد؟  چرا جستجوی  وکیل طلاق توافقی در اینترنت زیاد شده ؟ چه مشکلات فرهنگی ریشه این شانه خالی کردن‌های فوری از زندگی مشترک میشود و اینکه چطور می‌توانیم از بروز تنش‌ها بین زن و شوهر کم کنیم و نگذاریم تفکرات منفی راجع به شریک زندگیمان به  تفکرات مثبت در مورد او غلبه کند؟

همسر مایه آرامش

از نشانه‌های خداوند این است که از جنس خودتان همسرانی برای شما آفریده تا در کنار آنها آرامش یابید و میان شما و همسرتان علاقه دوستی و مهر باطنی قرارداد. بی شک این نعمت الهی برای گروهی که می‌اندیشند نشانه‌های قطعی است .

سوره مبارکه روم آیه ۲۱

هفت عادت و رفتار‌هایی که پیوند دهنده و تحکیم کننده روابط بین زوجین است عبارتند از:

  1. گوش‌کردن
  2. حمایت کردن
  3. تشویق نمودن
  4. احترام گذاشتن
  5. اعتمادکردن
  6. پذیرفتن فرد همانگونه که هست
  7. گفتگوی همیشگی و مثبت بر سر اختلافات

و هفت عادت مخرب که باعث از هم گسیختگی رابطه زن و مرد می‌گردد اعم از:

  1. انتقاد کردن
  2. سرزنش کردن
  3. غر زدن زدن
  4. تهدید کردن
  5. تنبیه کردن
  6. مقایسه نمودن
  7. باج دادن برای کنترل دیگری

این عادات مثبت و پیوند دهنده اگر جای خود را به عادات ویرانگر زندگی زناشویی دهد و کنترل نگردد شکست و ناکامی‌را برای زوجین به جا می‌گذارد. زیرا در هر رابطه ای با هر نوع و شکلی هر کسی فقط می‌تواند خودش را تغییر دهد و نه دیگری را. افراد گاها برای تغییر دادن دیگری معمولاً از یک سری رفتارهای کلیشه‌ای استفاده می‌کنند و حتی گاهی ما وظیفه خود می‌دانیم تا دیگران را وادار به پیروی از خواسته‌های خود و یا آنچه که ما فکر می‌کنیم برای آنها خوب است کنیم و در این راه از تحقیر و سرزنش تهدید، مقایسه کردن و تشویق و پاداش دهی استفاده می‌نمایم.

اگر چه بیش از این هفت عادت مخرب در رابطه زوجیت ممکن است وجود داشته باشد ولی اگر همین ۷ عامل بسیار مخرب را در زندگی زناشویی یا هر رابطه دیگری حذف کنید سریع تر می‌توانید با یکدیگر در یک جهت حرکت کنید در غیر این صورت رابطه به اندازه ای خراب می‌شود که هیچ امکانی برای احیای آن وجود نخواهد داشت و انجام دادن هر کدام از این رفتارهای عادتی باعث کاهش رضایت مندی زناشویی می‌گردد اینجاست که مراحل طلاق زوجین از هم شروع میشود این طلاق میتواند عاطفی یا به صورت رسمی‌باشد..

در صورتی که فرد به راحتی نتوانند ارتباط عاطفی خوب و مناسبی با همسرش برقرار کند عشق رو به افول می‌گذارد و ضعیف میشود اگر زوجین نتوانند با یکدیگر از یک دریچه به زندگی نگاه کنند و بیان افکار و احساساتشان روز به روز نسبت به وقایع زندگی کمتر شود عشق هر روز ضعیف‌تر می‌شود و از بین میرود. وقتی از آشنایی زوجین به مدت طولانی می‌گذرد و همچنان اختلافاتی را با یکدیگر دارند باید اختلافات را برطرف کنند تا همچنان عاشق بمانند و اگر از عهده چنین کاری برنیایند دیگر عاشق نخواهند ماند و روز به روز از یکدیگر فاصله خواهند گرفت.

این را توجه کنید اگر که در زندگی زناشویی خود دائم در فکر تغییر همسر خود هستید در واقع از کنترل بیرونی می‌خواهید استفاده کنید در جامعه مبتنی بر کنترل بیرونی تعداد اندکی از افراد انتظار دارند ازدواجشان به همان اندازه اوایل زندگی مشترک با صمیمیت باشد . بیشتر مردم حداکثر چیزی که می‌تواند آرزو کنند این است که اوضاع بدتر از آنچه هست نشود. اما کنترل بیرونی راه حلی ست که امروز برای حل بیشتر مشکلات جهان به کار گرفته می‌شود. اما شاید هرگز به این موضوع فکر نکرده باشید یا تاکنون از کسی نشنیده باشد اما بدانید استفاده از کنترل بیرونی روش نادرستی است.

هر کدام از ما در واقع با اعمال و اقدامات خود باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه خود با دیگران می‌شویم و برای حل این مشکلات باید اقدامات و اعمال خودمان را تغییر دهیم در غیر اینصورت مشکلات همچنان پابرجا خواهند ماند. در دوران کودکی اگر کسی می‌خواست ما را مجبور به انجام کاری کند که دلمان نمی‌خواست آن را انجام دهیم راحت مقاومت می‌کردیم و می‌کوشیدیم تا تحت کنترل قرار نگیریم.ذاین مقاومت باعث به وجود آمدن احساس درمان می‌شود که همواره روابط ما با شخص که تخاصم در ما می‌شد. پس اگر یک ازدواج با مشکل مواجه می‌شود و تلخ کامی‌به بار می‌آورد اغلب به این دلیل است که یکی از طرفین یا هر دوی آنها برای تغییر دیگری به روانشناسی کنترل بیرونی متوسل می‌شوند که این آسیب زاست.

بنابراین زوجین باید توجه داشته باشند تنها فردی که می‌توانند کنترل کنند خودشان هستند و هیچ کنترلی در رفتار طرف مقابل نمی‌توانند داشته باشند. با توجه به نظری که بسیاری از افراد در مورد ازدواج دارند و دوست دارند ازدواج کنند و به آرامش برسند و از نظر بسیاری از زوجین ازدواج می‌کنند تا با هم زندگی مشترک داشته باشند و با هم ادامه زندگی را پیش ببرند. ازدواج می‌کنند تا به یکدیگر متعهد باشند و از بودن با یکدیگر لذت ببرند اما پس از اینکه ازدواج آنها قطعی شد هر یک برای رسیدن به آرامش منتظران است که دیگری فعالیت کند و طرف مقابل کاری کند تا زندگی بهتر شود و غالبا زوجین فراموش می‌کنند زندگی مشترک یعنی هریک از ما باید برای آرامش تنها از خودمان شروع کنیم و منتظر طرف مقابل نباشیم. چون تنها فردی که می‌توانیم کنترل کنیم خودمان هستیم.

اما ترک این عادت‌هاست که شانس بیشتری برای پایداری رابطه زناشویی ایجاد می‌کند. و این عفو و گذشت است که از دیگر مسئولیت‌های همسران میباشد. این میل و علاقه و اشتیاق در میان گذاشتن بیم و امیدها با یکدیگر است که عشق نامیده می‌شود تا زمانی که بتوانیم این کارها را انجام دهیم احساس عاشق بودن را خواهیم داشت و به دنبال آن زندگی، رابطه و ازدواج موفق تر و روشن تری را تجربه خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *