پزشکی, روانشناسی, سلامت

درمان نوین اوتیسم

درمان نوین اوتیسم

اوتیسم یا درخودماندگی نوعی اختلال نورولوژیکی و اختلال رشدی محسوب می‌شود.  که با رفتارهای ارتباطی و کلامی‌غیر طبیعی قبل از ۳ سالگی مشخص می‌شود. اوتیسم در پسران شایع تر می‌باشد . عواملی مانند جایگاه اجتماعی پدر و مادر در آن تاثیری ندارد .  این اختلال بر رشد طبیعی مغز تاثیر می‌گذارد و بسیاری از بخشهای مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اوتیسم بیماری نیست بلکه یک اختلال است ( بیماری پاسخ پاتوفیزیولوژیک به یک محرک خارجی مثل میکروبها و یا داخلی مثل سلول‌های سرطانی است. )  اما اختلال به علت تفاوت در فعالیت‌های ساختاری یا عملکردی اجزای بدن حاصل می‌شود. در ایران از هر ۱۵۰ نوزاد یک کودک مبتلا به اختلال اوتیسم می‌شود

اوتیسم اختلال نورولوژیک، که سبب تخریب روابط فردی ( کلامی، حسی و …)  می‌گردد.

نشانه‌های اوتیسم

نشانه‌های اوتیسم

سه نشانه اصلی اوتیسم

۱.آسیب‌پذیری در تقابلات اجتماعی ( روابط فردی اجتماعی)

۲.آسیب پذیری در ارتباط (کلامی، چشمی‌، حسی)

۳.علایق محدود و رفتارهای تکراری

نشانه‌های اوتیسمسایر ویژگی‌ها

  •  تغذیه غیرطبیعی
  • ناتوانی در ایجاد آوا یا همان صدا درآوردن ،یا اشاره کردن در یک سالگی
  •  ناتوانی در بیان کلمات در ۱۶ ماهگی
  • بیان عبارات دو کلمه ای در دو سالگی
  • عدم واکنش به صدا کردن اسم
  • از دست دادن زبان یا مهارت‌های اجتماعی
  • وسواس در ردیف کردن وسایل اسباب بازی
  • ناتوانی در لبخند زدن یا واکنش گرایی اجتماعی
  • واکنش نامعمول (کم یا زیاد) در واکنش به دریافت‌های حسی چون لمس  بو مزه و صدا

 

دلایل اوتیسم

اوتیسم از چندین اختلال مختلف مانند اختلالات عصبی ژنتیکی محیطی و ایمونولوژیکی ایجاد می‌شود. پیش‌تر به اشتباه گمان می‌شد که بچه‌های اوتیستیک (دارای اختلال اوتیسم ) از مادران  روحیه سرد و بی عاطفه متولد می‌شوند . دلیل اصلی شروع کننده این اختلال  هنوز کشف نشده است .

نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد که زمینه ژنتیکی در اوتیسم موثر است اما باید توجه داشت که یک ژن خاص یا توالی ژنی خاص به تنهایی نمی‌تواند علت اوتیسم باشد تاثیر عوامل محیطی را نمی‌توان در اختلال اوتیسم نادیده گرفت  این اختلال در مناطقی که گاز‌های انباشته شده و کارخانه‌ها بیشتر است  شایع تر میباشد. انباشته شدن فلزهای سنگین مثل سرب و جیوه در محیط زیست و بدن انسان می‌تواند از عوامل ایجاد ایجاد اتیسم باشد

دلیل اصلی اوتیسم : هنوز به درستی مشخص نیست، گمان بر پیش زمینه ژنتیکی و مسمومیت با فلزات سنگین سرب و جیوه

درمان اوتیسم

درمان‌های ابتدایی 

در گذشته گمان بر این بود که اوتیسم نوعی بیماری شدید روانی می‌باشد، و بیشتر  درمان‌های روانپزشکی استفاده می‌شد. مانند ؛ استفاده از شوک الکتریکی که امروزه برای بیماری‌های حاد روان استفاده میشود . این درمان تاثیر بر اوتیسم نداشته است.

 

 تغذیه اوتیسم

یکی از این روشها روش رژیم غذایی برای درمان اختلال طیف اوتیسم می‌باشد. رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین رایج ترین ایده در زمینه کاهش علائم اختلال طیف اوتیسم می‌باشد.

درمان دارویی

برای درمان قطعی اوتیسم تاکنون دارویی ساخته نشده ، و دارو‌های فعلی  تنها در کنترل علایم اوتیسم موثر هستند. برای نمونه نشانه‌هایی مانند مشکلات خواب، بی قراری‌ها،  قشقرق به پا کردن از نشانه‌های اوتیسم است که تنها با دارو‌هایی که متخصص روانپزشکی تجویز می‌کند قابل کنترل است.

توانبخشی درمان نوین برای اوتیسم

اوتیسم نه تنها ارتباط فرد با محیط را مختل می‌کند سبب آسیب به ارتباط با محیط می‌شود. از سنین آغازی کودک با ارتباط با پیرامون خود مهارت‌های زندگی را می‌آموزد در حالی که پردازش حس در اوتیسم این یادگیری را مختل می‌کند. تخصص‌های توانبخشی به همراه متخصصین مشاوره و روانشناسی کمک به بهبود حسی و درکی فرد (حرکت و ماساژ مخصوص ) مبتلا به اوتیسم می‌کند تخصص‌های کاردرمانی و گفتاردرمانی اصلی ترین روش بهبود فرد مبتلا به اوتیسم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *