پزشکی, خانواده

بیماری‌های عفونی را در کودکان جدی بگیرید

معمولا کودکان خیلی راحت تر از بزرگسالان مریض می‌شوند. بیماری‌های کودکان نیازمند تشخیص درست و به موقع و انجام اقدامات لازم است توسط دکتر اطفال است. در صورت عدم رسیدگی به موقع به کودکانی که دچار بیماری شده اند ممکن است بیماری‌های ساده تاثیرات زیادی در سراسر عمر کودک داشته باشد. در مقاله چه زمانی نیاز است که کودک خود را به دکتر اطفال ببریم؟ بیشتر در این رابطه صحبت کرده ایم.

بیماری‌های عفونی رایج در کودکان کدامند؟

پیش از بررسی بیماری‌های عفونی رایج، گفتن این نکته حائز اهمیت است که مراجعه به دکتر اطفال تنها در زمان وقوع بیماری و بروز علائم در بدن کودک نباید باشد، بلکه کودکان باید به صورت دوره ای توسط متخصص اطفال چکاپ شوند تا در روند رشد آن‌ها خللی ایجاد نشود. انواع مختلفی از بیماری‌های عفونی در کودکان وجود دارند که باید جدی گرفته شوند که در ادامه به مهمترین آن‌ها پرداخته ایم:

1-عفونت گوش کودکان

همه کودکان مستعد ابتلا به بیماری عفونت گوش هستند. چرا که دارای مجرای گوش کوچکی هستند. این مجرا گوش میانی را به گلو متصل می‌کند. هنگامی‌که کودک دچار سرماخوردگی می‌شود، التهاب این شیپور را مسدود می‌کند و باعث می‌شود مایعات زیادی در گوش جمع شود. این مایعات، اجازه ورود انواع باکتری‌ها را می‌دهند و گوش کودک دچار عفونت می‌شود.

علائم این بیماری شامل: بی قراری کودک، پر بودن گوش و تب می‌باشد. دکتر اطفال به بررسی این علائم اقدامات لازم را انجام می‌دهد. با واکسیناسیون دوران کودکی می‌توانید از انواع عفونت‌ها جلوگیری کنید.

2-عفونت قارچی کودکان

یکی از انواع عفونت‌های پوست، عفونت قارچی است. این عفونت باعث ایجاد حلقه‌های قرمز رنگ فلس دار بر روی پوست سر و  صورت کودک می‌شود. عفونت قارچی به راحتی از یک کودک به دیگری منتقل می‌شود. بنابراین به اشتراک گذاشتن لباس، حوله، شانه و برس کودک می‌تواند عامل بیماری باشد. متخصص اطفال عفونت قارچی کودکان را با داروهای ضد قارچ درمان می‌کند.

3-عفونت‌های مجاری ادراری کودکان

عفونت مجاری ادراری که به آن UTI نیز گفته می‌شود، با رشد باکتری‌ها در مجاری ادراری رخ می‌دهد. عفونت مثانه می‌تواند از نوزادی تا دوران نوجوانی به وجود آید. علائم این بیماری شامل سوزش هنگام دفع ادرار، درد شکمی، در پهلو یا پشت، درد، سوزش در هنگام دفع ادرار، نیاز به ادرار مکرر و خیس کردن رختخواب توسط کودک می‌باشد.

دکتر اطفال برای درمان عفونت مجاری ادراری پیش از مشخص کردن نوع درمان به آزمایش ادرار نیاز دارد. پزشک متخصص ممکن است بسته به اینکه چه باکتری در ادرار کودک پیدا شود، روش درمانی را انتخاب کند.

4-سینوزیت کودکان

سینوزیت باکتریایی با ورود باکتری در سینوس‌ها اتفاق می‌افتد. در صورتی که علائم سرماخوردگی مانند سرفه، آبریزش بینی و تب، بیش از 10 روز ادامه یابد، متخصص اطفال به سینوزیت مشکوک می‌شود. اگر عفونت سینوس‌ها به همراه آبریزش بینی زرد، غلیظ و تب به مدت حداقل 4 روز همراه شود، ممکن نیاز به مصرف آنتی بیوتیک باشد.

5- عفونت گلو کودکان

گلودرد شایع ترین بیماری در کودکان است و ممکن است با درد نیز همراه باشد. در صورتی گلودرد ویروسی باشد، نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست. معمولا داروی خاصی لازم نیست و کودک باید طی یک هفته بهتر شود. در غیر این صورت ممکن است گلودرد در اثر عفونتی به نام استرپتوکوک ایجاد شده باشد.

استرپتوکوک معمولا از طریق سرفه و عطسه پخش می‌شود. همچنین کودک می‌تواند با لمس اشیا آلوده به این بیماری دچار شود. عفونت استرپتوکوک با معاینه گلو تشخیص داده نمی‌شود. برای تشخیص آن دکتر اطفال باید تست آزمایشگاهی انجام دهد.

اگر نتیجه تست مثبت شود، متخصص اطفال آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. این نکته مهم است که طول دوره درمان با آنتی بیوتیک به صورت کامل انجام شود، حتی اگر علائم کودک برطرف شده باشد.

وظیفه متخصص کودکان چیست؟

دکتر اطفال می‌توانند طیف وسیعی از خدمات مرتبط با سلامت کودک و نوجوان را ارائه دهد. متخصص اطفال تا سن 5 سالگی لازم است بارها کودک شما را معاینه کند تا از سلامت ذهنی و جسمی‌کودک مطمئن شود. پس از 5 سالگی نیز دکتر اطفال کودک شما را به صورت سالیانه معاینه می‌کند. همچنین شما میتوانید اطلاعاتی در خصوص بیماری‌های قابل درمان توسط دکتر اطفال نیز اطلاعات کسب نمایید. به صورت کلی متخصص کودکان کارهای زیر را انجام می‌دهد:

  1. پزشک در سنین مختلف معاینات فیزیکی مخصوص خود را انجام می‌دهد تا از سلامت و رشد متناسب اندام‌ها مطمئن شود.
  2. واکسیناسیون توصیه شده در سنین مختلف را انجام می‌دهد و نوبت‌های تزریق را یادآوری می‌کند.
  3. رشد ذهنی، رشد جسمی‌و رفتار‌های کودک در سنین مختلف را ارزیابی کرده و با استاندارد‌های موجود مقایسه می‌کند.
  4. عفونت‌ها، بیماری‌ها، شکستگی، جراحات و سایر مشکلات سلامتی کودک را ارزیابی کرده و درمان می‌کند.
  5. در صورت نیاز داروهایی مانند آنتی بیوتیک و مسکن برای بیماری‌های خفیف کودک تجویز می‌کند.
  6. اطلاعات ضروری در مورد نیازهای سلامت روحی و جسمی، تغذیه و تناسب اندام و همچنین ایمنی به شما می‌دهد.
  7. شما به عنوان والد می‌توانید در جلسات معاینه از دکتر اطفال سوال‌های مراقبتی خود را بپرسید و مشاوره دریافت کنید.
  8. در صورتی که بیماری کودک فراتر از تخصص پزشک اطفال باشد، نیاز است تا کودک شما را به فوق تخصص مربوطه ارجاع دهد.

جمع بندی

دکتر اطفال طیف وسیعی از خدمات مرتبط با سلامت کودکان را ارائه می‌دهد و کودکان باید به صورت دوره ای توسط متخصص اطفال چکاپ شوند. امیدورایم بیماری هیچگاه کودک شما را آزار ندهد و سلامتی همراه همیشگی او باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *