ابتدا با این سوالات روبرو میشویم که : ایمپلنت دندان چیست ؟ مزیت ایمپلنت چیست ؟ ایا ایمپلنت دندانی ماندگاری دارد ؟ ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است ؟ نکات و مراقبتهای قبل ایمپلنت چیست ؟ برای پاسخ به هر یک از این سوالات تا انتها مقاله همراه ما باشید .
ایمپلنت دندان یا کاشت دندان طبیعی جایگزین ریشههای دندان میشود. ایمپلنتها یک پایه قوی برای دندان دائمی(ثابت) یا قابل جابجایی ایجاد میکنند که با دندانهای طبیعی شما سازگاری دارند.
تاثیر ایمپلنت نسبت به پروتز متحرک چیست ؟
- 1. تاثیر گذاری مثبت در گفتار بیمار از دیگر مزیتهای دیگر آن هستند، دندانهای لق با حرکت در دهان ممکن است موجب کاستن از کیفیت صحبت کردن افراد شود، و به شما اجازه میدهد با اعتماد به نفس بیشتر و به بهترین شکل با دیگران ارتباط برقرار کنید.میتوانند اعتماد به نفس شما را بسیار بالاتر ببرند و لبخند زیبا تری برای شما بوجود بیاورند.
- 2. به این دلیل که یک عضو ثابت هستند ناراحتی پروتزهای متحرک را بوجود نمیآورند و جزئی از دهان شما خواهند بود.
- 3. پروتزهای متحرک میتوانند در هنگام غذا خوردن برای شما ناراحتیهایی ایجاد کنند اما با این درمان به شما اجازه میدهد غذاهای مورد علاقه خودتان را با لذت و بدون درد میل کنید
- 4. نیازی به استفاده از دندانهای دیگر ندارند و حتی از آنها پشتیبانی میکنند، از آنجا که دندانهای مجاور برای حمایت به کار گرفته نشده اند، بیشتر دندانهای شما دست نخورده باقی میماند
- 5. طول عمر آنها بسیار زیاد است و سالها قابل مصرف خواهند بود. با مراقبت خوب، بسیاری از آنها یک عمر قابل استفاده خواهند بود.
- 6. تنها مزیت پروتزهای متحرک ، همان قابلیت جا به جایی آنهاست، اما ایمپلنتها با پایههای محکم، نه نیاز به چسبهای آلوده دارند و نه آزار دهنده هستند.
مراحل مراقبت و انجام ایمپلنت دندان
پیش از انجام عمل باید پوسیدگی دندانها بررسی و رفع شود.
برای قرارگیری ایمپلنت در دهان انجام حداقل یک جراحی ضروری است. در این جراحی که به کاشت دندان نیز شهرت دارد، ایمپلنت در استخوان فک گذاشته میشود.
در چند ماه بعد از انجام جراحی پین تیتانیومیبا استخوان فک ادغام میشود.
پس از مدتی و با مطمئن بودن از ادغام مناسب ایمپلنت و استخوان دندان، متخصص معالج میتواند از ایمپلنتها به عنوان بیس استفاده کند و پروتز دندان را بر روی آنها نصب کند.
پیش از اقدام به کاشت دندان جلو حتما از متخصص معالج خود سوال کنید که آیا این روش از جایگزینی دندان برای شما مناسب است یا خیر؟ پیش از هر چیز اطمینان حاص کنید که دندانپزشک فرآیند درمان جا گذاری ایمپلنت دندان را به طور کامل طی میکند.
متخصصی که برای این کار انتخاب میکنید، باید از استانداردهایی پیروی کند که هم توسط مراجع علمیو هم مراجع قانونی تایید شده باشد
قبل از جراحی ایمپلنت دندان
بهترین متخصص ایمپلنت پیش از انجام هر کاری به مراجعه کننده توضیح میدهد که چگونه برای درمان آماده شود.
تشکیل پرونده دندانپزشکی، قبل از انجام هر درمانی پرسشنامه ای راجع به شرایط پزشکی خاص در اختیار شما قرار خواهد گرفت، لطفا آنرا کامل و دقیق پر کنید و اگر مطلب مهمیوجود دارد که در پرسشنامه نیست حتما آنرا با دندانپزشک خود در میان بگذارید. میزان موفقیت آن با در نظر گرفتن و انجام دقیق همه این مراحل درمان برای بسیاری از افراد بدون خطر خاصی، بالا خواهد بود.
قبل از انجام عمل نیاز به معاینه لثهها و اطمینان یافتن از سلامتی کامل آنها وجود دارد، همچنین هر گونه عفونت یا پوسیدگی در لثه و دندانهای مجاور محل قرار گیری ایمپلنت نیز باید به طور کامل درمان شود.
بعد از اطمینان از سلامت کامل بافتهای دهانی ناحیه جراحی و اطراف آن نیاز به تهیه یک اسکن رادیوگرافی مخصوص ایمپلنت (اصطلاحا CBCT یا DVT نامیده میشود) از محل میباشد که توسط مراکز رادیولوژی تخصصی فک و صورت قابل تهیه است.این اسکن معمولا به همراه یک ریپورت و CD تهیه میشود.
دندانپزشک به کمک آنها ارتفاع و ضخامت استخوان و نیز سایر موارد مهم مانند محل عبور اعصاب مهم، سینوسها و … را بررسی میکند و بهترین سایز و محل قرار گیری ایمپلنت دندان را مشخص میکند.
مسئله ای که قبل از جراحی ایمپلنت دندان باید مورد توجه قرار گیرد اینست که در شرایط پزشکی خاص ( فشار خون بالا، سابقه سکته قلبی یا مغزی ، سابقه پیوند عضو و …) گاهی نیاز به دریافت داروی خاص یا تغییر در دوز داروهای دریافتی فعلی بیمار وجود دارد و در مواردی که شخص به دلیل بیماری زمینه ای (مثل مشکلات قلبی) تحت نظر پزشک دیگری قرار دارد نیاز به مشورت با پزشک مربوطه نیز وجود دارد.
فرآیند عمل جراحی ایمپلنت دندان
مدت زمان انجام عمل به تعداد و همچنین پیچیدگی شرایط عمل بستگی دارد. ممکن است چند ایمپلنت دندان (کاشت دندان) در یک عمل جراحی قرار داده شود در این حالت زمان عمل طولانی تر خواهد شد.
در ایمپلنت با دو نوع از جراحی همراه هستیم که یکی از این جراحیها ، جراحی تحت بی حسی موضعی و انجام میشود در این حالت درد کاملا در دهان شما ازبین میرود و میتوانید در حین عمل بیدار بمانید. ممکن است از یک آرام بخش استفاده کنید تا در طول عمل اضطرابتان ازبین برود و یه شما کمک میکند آرام باشید.
در شرایط خاصی میتوان کشیدن دندان آسیب دیده و جایگزاری ایمپلنت را طی یک جلسه جراحی انجام داد که این روش ایمپلنت فوری یک جلسه ای نامیده میشود و همیشه قابل انجام نیست و همانطور که پیشتر ذکر شد در “شرایط خاصی” قابل انجام است.
اگر این حالت قابل انجام نباشد دندانپزشک ایمپلنت چند ماه (فک بالا ٣-۶ ماه و فک پایین ٢-۴ ماه) بعد از کشیدن دندان قرار میدهد تا استخوان فک زمان کافی برای ترمیم خود داشته باشد به این حالت “ایمپلنت تاخیری” گفته میشود.
در موارد نادر ممکن است ایمپلنت دندان با بیهوشی همراه باشد که عمل تحت بیهوشی انجام شود که در اینصورت عمل باید در مراکز خاص با تجهیزات خاص برای شما انجام شود در این صورت به طور کامل بیهوش میشوید ودر طول عمل خواب خواهید بود.
منبع : سایت دکتر امیر محمدی | www.dramirmohammadi.com