گوگل در خصوص الگوریتمهای رتبه بندی و آپدیت همیشگی آن بسیار جدی و حساس است تا بهترین تجربه از جستجو کردن را در اختیار کاربران خود قرار دهد. با این کار صفحات یا سایتهایی است که از دستورالعملهای وبمستر گوگل تخطی میکنند را مورد مجازات قرار میدهد.
اگر شما به عنوان متخصص سئو روش کلاه سیاه را به صورت ناخواسته از طریق نگهداری نامناسب سایت، یا فقط به خاطر آپدیت الگوریتم، انجام دهید، گوگل شما را جریمه میکند. صرفنظر از تاثیرات منفی مجازاتهای گوگل بر رتبه بندی شما، در برخی از موارد صفحات یا کل وبسایت شما از صفحهی نتایج حذف خواهد شد.
بنابراین در این پست به شما آموزش میدهیم تا به دام جریمه گوگل نیوفتاده و سایتتان را از کاهش ترافیک در امان نگه دارید.
جریمه گوگل چیست؟
وقتی گوگل متوجه تخطی از دستورالعملهای وبمستر شود، جریمه اعمال میکند. دو نوع جریمه وجود دارد که هر دو نوع پیامدهای یکسانی بر افت رتبه بندی و ترافیک سایت دارند.
مجازاتهای الگوریتمی
هر ساله گوگل برای استمرار در سرویس دهی، بهترین نتایج برای جستجو کنندگان، اقدام به ایجاد تغییراتی در الگوریتم خود میکند. برخی از آپدیتهای مهم گوگل عبارتند از: پاندا، پنگوئن، کبوتر و مرغ مگس خوار.
هدف از طراحی برخی آپدیتهای الگوریتم، کاهش رتبه صفحات متخلف است، مثل پاندا (بمباران کلمات کلیدی، خطاهای گرامری و محتوای بی کیفیت) و پنگوئن (تاکتیکهای لینک دهی کلاه سیاه). درحالیکه برخی دیگر به نفع صفحاتی هستند که دارای عوامل رتبه بندی جدید و اولویت دار میباشند، مانند کبور (سیگنالهای محلی باثبات) و مرغ مگس خوار (ریسپانسیو بودن موبایلی).
بعد از آپدیت الگوریتم، ممکن است وبسایت متوجه افت رتبه بندی شود؛ یا بخاطر تخطی از دستورالعملهای وبمستر یا بخاطر اینکه سایتهای دیگر به عوامل رنکینگ مشابهی رسیدهاند. در نمودار زیر به ترافیک سایت بعد از آپدیت BERT توجه کنید.
نحوه ترمیم جریمه الگوریتمیگوگل
مجازاتهای الگوریتمیبه صراحت در هیچ کجا بیان نمیشوند، بنابراین امکان چک و رصد کردن آنها وجود ندارد. فقط میتوانید ببینید که آیا افت ترافیک مقارن با انتشار آپدیت الگوریتمیبوده یا خیر. بدین صورت میتوانید هرگونه تغییرات لازم یا اصطلاحات لازم برای محتوای فعلی خود را شناسایی کنید.
با توجه به آپدیت و میزان ناسازگاری وبسایت شما با آن آپدیت، ترمیمهای شما میتواند (یا حتی نمیتواند) منجر به بازسازی رتبه بندی و ترافیک شما گردد.
درحالیکه آپدیتهای الگوریتمیبه صورت مکرر انجام میشوند، هدف همه آنها پاداش دادن به سایتها به خاطر EAT و عملکرد بهینه فنی است، بنابراین این نکات را باید به محور تمرکز خود تبدیل کنید.
مجازاتهای دستی
کارمندان واقعی گوگل برای مسائل غیرعمدی نظیر کیفیت محتوا و امنیت، یا برای دستکاری عمدی الگوریتم گوگل با استفاده از روش سئوی کلاه سیاه، مجازاتهایی را در نظر میگیرند. برخلاف مجازاتهای الگوریتم، شناسایی و ترمیم مجازاتهای دستی به مراتب سادهتر است.
نحوه ترمیم مجازات دستی گوگل
چندین ابزار بررسی کننده مجازات گوگل وجود دارد، البته میتوانید از Google Search Console نیز استفاده کنید. Security & Manual Actions را وارد تب در داشبورد خود نموده و Manual actions را کلیک کنید.
از این طریق متوجه خواهید شد که از کدام سیاست و دستورالعملها تخطی نموده و کدام صفحات شما آسیب دیده و امکان ترمیم آنها به چه طریقی میسر است. بعد از رفع مشکلات، به منظور بررسی آنها را ارسال میکنید. کارمندان گوگل بررسی لازم را انجام داده، و در صورت رفع مشکلات، درخواست شما را تأیید و صفحه شما را مجدداً ایندکس میکنند.
پیامدهای مجازات گوگل چیست؟
نتیجهی هرگونه مجازات، افتِ رتبه خواهد بود، اما شدت افت بستگی به نوع مجازات دارد. انواع مجازات عبارتند از:
- مجازات در سطح کلید واژه: رتبه بندی کلید واژه مشخصی افت خواهد کرد.
- مجازات در سطح دایرکتوری یا URL: رتبه بندی URL مشخصی افت خواهد کرد.
- مجازات در گسترهی سایت یا دامنه: رتبه بندی چند URLS و کلید واژه افت خواهد کرد.
- حذف از لیست یا حذف ایندکسینگ: بالاترین سطح از مجازات گوگل است، و دامنه شما را از ایندکس گوگل حذف خواهند کرد. بنابراین، هیچ یک از محتویات وبسایت شما در گوگل نمایش داده نخواهند شد.
اگر سئوی سایت خود را به فردی سپرده اید که در قبال انجام خدمات هزینه سئو سایت نامعقولی میگیرد و تضمین رسیدن زودهنگام به صفحه اول را میدهد، بدانید که از سئو کلاه سیاه استفاده میکند و حتما سایت شما را دچار جریمه خواهد کرد.
7 دلیل مجازات گوگل
- محدود کردن محتوا و صفحات درگاه
وقتی مالک وبسایت کمیت را بر محتوای کیفیت سئو ترجیح میدهند و فکر میکنند که محتوای بیشتر در نهایت منجر به ترافیک بالاتر خواهد شد. آنها از ابزارهای تولید محتوا، انتشار مقالات کوتاه یا استخراج محتوا از سایر منابع استفاده خواهند کرد. گوگل به راحتی این روشهای نامناسب سئو را شناسایی میکند و محتوای بی کیفیت نشان دهنده ضعف کسب و کارتان خواهد بود.
- لینکها و متون مخفی
مخفی کردن متن و لینک به منظور سئو که به چند شیوه زیر اتفاق میافتد:
- تنظیم اندازه فونت تا 0
- استفاده از متن یا لینک دهی سفید در پس زمینه
- مخفی کردن متن در پشت تصویر
- استفاده از CSS برای قراردادن متن خارج از اسکرین
- هم رنگ کردن لینکها با پس زمینه
- اسپم تولید شده توسط کاربر
اگر انجمنی را مدیریت میکنید که مهمان میتواند در آن پست بگذارد، یا کامنتهایی را بروی بلاگ خود فعال کردید، ممکن است افراد شرور یا رباتهای اسپم اقدام به فعالیت کنند. لینکهای اسپم باعث لینک شدن به صفحات نامناسب یا بی کیفیت میشود.
- لینکهای ضعیف یا غیرطبیعی در وبسایت
آپدیت الگوریتم پنگوئن 2016 گوگل برای شناسایی لینک سازی غیرطبیعی طراحی شده است. ساخت بک لینک به عنوان استراتژی بسیار مؤثر در سئو به افزایش قدرت سایت شما کمک میکند، اما مشروط بر ارگانیک بودن آنها از وبسایتهای با کیفیت.
- بمباران کلمات کلیدی
سئوی داخلی مثل افزودن کلید واژه به عنوان، هدینگ، بدنه متن، توضیح متا و متن alt به گوگل بات کمک میکند تا اطلاعاتی راجع به پیج شما بدست آورد. با این وجود، بمباران عمدی کلید واژه یک تاکتیک سئوی کلاه سیاه میباشد که مشمول مجازات گوگل خواهد بود.
- وبسایت هک شده
اگر هکرها به وبسایت دسترسی پیدا کنند، نه تنها حریم محرمانگی آن را به خطر انداخته، بلکه کدهای مخرب، محتوای بی ربط را به سایت تزریق نموده و سایت را به سمت صفحات اسپم یا مخرب هدایت میکنند. سایت شما با افت رنگینگ در تمام سرچ کوئریها مواجه میشود و ممکن است گوگل وبسایت را از تمام نتایج سرچ به عنوان مجازات، حذف کند.
- سواستفاده از نشانه گذاری ساختاری داده
نشانه گذاری ساختاری داده نوعی کد است که به گوگل کمک میکند تا سایت شما را در نتایج سرچ گوگل جذابتر نشان دهد، مثلاً با نمایش رتبه ستاره دار و میزان بازخوردها و بررسیها.
آژانس سئو با داشتن متخصصان سئو حرفه ای و استفاده از روشهای سئو سفید، خدمات seo قابل اطمینانی را ارائه میدهد.