علائم نشاندهنده مرگ یک ارز دیجیتال
یک کوین مرده دارای ویژگیهایی است که با آگاهی از آنها میتوان بهخوبی از خطرات خرید و فروششان در امان بود. البته باید دقت داشت که ممکن است یک کوین مرده، تنها یک یا بخشی از این ویژگیها را دارا باشد. در ادامه به مهمترین نشانههای کوینهای مرده خواهیم پرداخت.
حجم معاملات بسیار کم
حجم معاملات (Trading Volume)، یکی از پارامترهای مهم در تحلیل بنیادی به شمار میرود. بسیاری از تحلیلگران با کمک این پارامتر، ارزشمندی یک ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار میدهند. اما خوب است بدانید که صرافیهای بزرگ، تنها میتوانند تعداد محدودی ارز دیجیتال قابل پشتیبانی را فهرست کنند. به همین دلیل، آن بخش از رمز ارزهایی که در فهرست صرافیهای معروف قرار نمیگیرند، دچار حجم معاملات پایین میشوند؛ زیرا اساساً در معرض دید تریدرها قرار ندارند.
از طرفی پایینبودن حجم معاملات یک ارز دیجیتال، بیانگر ارزش کم آن است. بهعبارتدیگر، حجم معاملات پایین نشان میدهد که تریدرها اقبال کمتری به آن ارز دیجیتال نشان دادهاند و پروژه فاقد سودمندی است. همین موضوع بهمرورزمان، کوین موردنظر را به یک کوین مرده تبدیل میکند.
پروژههای سرگرمکننده (Funny)
پروژههایی در بازار ارز دیجیتال وجود دارند که هیچ استراتژی و هدف مشخصی ندارند. این پروژهها فقط به دنبال این هستند که سرمایهگذار جذب کنند. در این راه گاهی شانس میآورند و سود میکنند، گاهی هم هیچ سرمایهگذاری را نمیتوانند جذب کنند. در کمال تعجب، تریدرهایی هستند که حاضرند روی این رمزارزها شرطبندی کنند. توکن UET یکی از همین توکنهای بیارزش بود که توسط برخی تریدرها تحت شرطبندی قرار گرفت و ۳۰۰ هزار دلار جذب سرمایه داشت. تعداد پروژههایی که از این روش فعالیت میکنند، سه درصد از کل کوینهای مرده است.
نقدینگی بسیار فقیر و کم
برای آشنایی با یک کوین مرده، میتوانید به حجم نقدینگی آن نگاه کنید. ایجادکنندگان کوین مرده، در زمینه جمعآوری سرمایه و بهدستآوردن منابع مالی قوی، ناکام بودهاند. یکی از نشانههای کوین مرده، همین حجم کم نقدینگی است. تعداد کوینهایی که از این روش به کوین مرده تبدیل شدهاند، ۳٫۶ درصد از کل کوینهای مرده است. خوب است بدانید که نقدینگی کم همیشه به معنای این نیست که پروژه موردنظر سودآوری ندارد. گاهی اوقات پروژه سودآوری دارد؛ اما توسعهدهندگان نمیتوانند حاشیه سودی برای جلب توجه تریدرها ایجاد کنند.
کلاهبرداری و فریب
متأسفانه، آمار این بخش از کوینهای مرده بسیار زیاد است. کلاهبرداری همیشه بهعنوان یک شیوه رایج برای ایجاد کوینهای مرده مطرح بوده است. شاید تعجب کنید وقتی بدانید، تنها در سال ۲۰۱۷، بیش از ۸۰ درصد کوینهای ایجاد شده با انواع روشهای کلاهبرداری همراه بودهاند. در این روش، سازندگان کوینهای کلاهبرداری، اخبار و وعدههای فریب دهنده منتشر میکنند. پس از جذب سرمایه، بلافاصله سرمایهگذاران را رها کرده و دستشان را خالی میگذارند.
منظور از کوین مرده چیست؟
همزمان با سال ۲۰۱۷ که هیجان عجیبی در بازار ارز دیجیتال برای عرضه اولیه کوین (ICO) وجود داشت، مفهوم کوین مرده در این بازار نوظهور شکل گرفت. آن زمان در مدت کوتاهی، تعداد پروژههایی که به عرضه اولیه گسترده روی آورده بودند از ۲۹ پروژه به ۸۵۰ پروژه افزایش یافت. با این کار، ICO ها، تعداد کوینهای در گردش را افزایش داد.
جالب است بدانید که یک سال بعد از این عرضه گسترده، یعنی در سال ۲۰۱۸، پروژههای رمزارز همانند قارچ رشد پیدا کردند. این موضوع باعث شد تا روشهای کلاهبرداری جدیدی به وجود بیاید. برای مثال، Rug Pull یکی از همین کلاهبرداریهاست که عامل ایجاد کوینهای مرده بسیاری شد. در این روش، اصطلاحاً توسعهدهندگان یک پروژه رمزارز، فرش را از زیر پای خریداران میکشند و پس از پامپ شدید و ایجاد ارزش کاذب، ناگهان از پروژه خارج شده و سرمایهگذاران را در برزخ رها میکنند.
کوین مرده اصطلاحی است که به همین پروژههای شکستخورده یا رها شده اطلاق میشود. در این پروژهها سطح نقدینگی بسیار پایین است و تأمینکننده مالی قدرتمندی وجود ندارد. برای اینکه بتوانید کوینهای مرده جدید را شناسایی کنید، میتوانید به کیف پول بایننس مراجعه کرده و از قسمت نمایش تمام موجودیها آنها را مشاهده کنید. همچنین، وبسایتهایی مثل DeadCoin، بهصورت ویژه روی مفهوم و اخبار کوین مرده در بازار کار میکنند.
منبع :