پزشکی

چند روش ساده برای پیشگیری از HPV

HPV، شایع ترین عفونت مقاربتی است. هفتاد و نه میلیون آمریکایی (عمدتا جوانان در اواخر نوجوانی و اوایل بیست سالگی) به HPV یا ویروس پاپیلومای انسانی، آلوده می‌شوند. طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، HPV به قدری رایج است که تقریباً هر کسی که از نظر جنسی فعال باشد و واکسن تزریق نکند، در مقطعی به آن مبتلا می‌شود.

HPV چیست؟

HPV، گروهی از ویروس‌های مرتبط هستند؛ که سبب ایجاد زگیل (در کف دست، کف پا یا دستگاه تناسلی) می‌شوند. همچنین برخی از آنها می‌توانند عامل بروز سرطان باشند. هر کسی که از نظر جنسی فعال است، احتمالا به HPV مبتلا می‌گردد. انتقال این ویروس، از طریق داشتن رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی با فرد آلوده، اتفاق می‌افتد. همچنین می‌تواند از طریق تماس پوست به پوست، مانند دست دادن بدون رعایت بهداشت، یا تماس با ناحیه آلوده نیز منتقل گردد.

علائم آن ممکن است سال‌ها پس از ابتلا به ویروس ظاهر شود. بیشتر افراد علامتی ندارند و شاید هرگز ندانند که به این عفونت مبتلا شده اند – و این، باعث گسترش ویروس می‌گردد.

علائم HPV

پزشک فقط می‌تواند وجود انواع خاصی از HPV را بررسی نماید (معمولاً در تست پاپ اسمیر). هیچ آزمایش خون یا آزمایش دیگری، به غیر از معاینه فیزیکی توسط پزشک، برای تشخیص زگیل تناسلی وجود ندارد. زگیل‌های تناسلی، معمولاً طی 12 ماه به صورت خود به خود از بین می‌روند. اما در برخی از افراد، ممکن است از بین نرفته و حتی سبب بروز سرطان شوند.

از اولین علائم زگیل تناسلی، ممکن است وجود برجستگی‌های کوچک در ناحیه تناسلی یا مقعد باشد. این برجستگی‌ها می‌توانند خود به خود از بین بروند یا تعدادشان افزایش یابد. پزشک از چندین روش برای از بین بردن زگیل‌ها استفاده می‌کند، از جمله تجویز دارو، سرما درمانی، سوزاندن و جراحی.

انواع خاصی از HPV می‌تواند باعث ابتلا به سرطان دهانه رحم و همچنین سرطان وولوا، واژن، آلت تناسلی مردانه، مقعد، پایه زبان، لوزه‌ها و گلو گردد. برخی از زنان در ابتدا ممکن است پس از گرفتن نتایج غیر عادی آزمایش پاپ، دریابند که به HPV مبتلا هستند. اما برخی دیگر، ممکن است تا زمان بروز علائم سرطان، متوجه این موضوع نشوند.

چگونه از ابتلا به HPV و عوارض آن جلوگیری کنیم؟

حتی اگر HPV به طور مکرر برایتان اتفاق می‌افتد، می‌توانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری نمایید یا حداقل احتمال ابتلا خود را کاهش دهید:

-دریافت واکسن HPV

-پرهیز از برقراری رابطه جنسی. برای بیشتر افراد، این یک گزینه عملی برای یک عمر زندگی نیست و به طور کامل از شما محافظت نمی‌کند، اما خطر ابتلا به عفونت را به شدت کاهش می‌دهد.

-استفاده صحیح از کاندوم لاتکس در هنگام برقراری رابطه جنسی، احتمال ابتلا به HPV را کاهش می‌دهد. با این حال، مناطقی که تحت پوشش کاندوم نیستند، می‌توانند تحت تأثیر HPV قرار گیرند. بنابراین محافظت از این طریق نمی‌تواند کامل نباشد.

-داشتن رابطه تک همسری، باعث کاهش قرار گرفتن در معرض بیماری می‌گردد.

-زنان در سنین 21 تا 65 سالگی، باید از نظر سرطان دهانه رحم غربال شوند.

-نکشیدن سیگار. سیگار کشیدن می‌تواند توانایی سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با عفونت HPV، کاهش دهد. در این شرایط خطر ابتلا به بیماری و سرطان، به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

-واکسن HPV می‌تواند از فرد در برابر ابتلا به ویروس و بیماری‌هایی که ایجاد می‌کند، محافظت نماید. CDC واکسن را برای موارد زیر توصیه می‌کند:

-دختران و پسران 11 یا 12 ساله

-مردان و پسران از 21 سالگی و دختران و زنان از 26 سالگی، اگر قبلاً واکسن دریافت نکرده اند

-مردان همجنسگرا یا دوجنس گرا تا سن 26 سالگی

-زنان و مردانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند از 26 سالگی، درصورتی که قبلا واکسن نزده باشند.

عوارض HPV خفیف  با HPV تهدید کننده حیات، متفاوت است. با محافظت از طریق واکسیناسیون و تغییر سبک زندگی، می‌توانید احتمال ابتلا و شیوع این بیماری را کاهش دهید.

روش‌های مختلفی برای درمان زگیل تناسلی در مردان وجود دارد. با اینحال اگر زگیل‌های تناسلی کوچک باشند برخی درمان‌های خانگی زگیل تناسلی می‌توانند موثر باشند. ما تمام درمان‌های خانگی زگیل تناسلی را اینجا آورده ایم. این روش‌ها هم برای زگیل تناسلی مردان و هم زنان می‌توانند موثر باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *