مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی همانطور که از نامش مشخص است، مهاجرت به منظور ادامه تحصیل به کشوری دیگر است. بر همین اساس کشورهای مختلف جهت رشد و توسعه در حوزههای علمی، صنعتی و… مرزهای خود را با رعایت قوانین و مقررات، به روی دانشجویان خارجی باز میکنند. اگرچه کشورهای زیادی در لیست کشورهای مهاجرپذیر جهان قرار گرفته اند، اما متقاضیان باید اطلاعات کاملی درباره پروسه مهاجرت تحصیلی داشته باشند. این موضوع به افراد کمک میکند که فراز و نشیبهای مسیر مهاجرت را بشناسند و هنگام روبرو شدن با مشکلات، براحتی بتوانند آنها پشت سر بگذارند.
در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل و جامعی درباره مهاجرت تحصیلی به دست آورید.
انتخاب کشور مناسب
انتخاب مناسب ترین کشور برای مهاجرت متناسب با شرایط هر فرد تعیین میشود. مهاجرت تحصیلی یکی از روشهای اخذ اقامت در کشورهای برتر دنیا است. بنابراین، دانشجویان میتوانند با سپری کردن دوره تحصیلی در کشور مورد نظر، اقامت آن کشور را دریافت کنند. در ابتدا باید هدف از مهاجرت تحصیلی روشن شود تا انتخابها صحیح تر انجام شود.
انتخاب دانشگاه مناسب
دانشگاههای دنیا از لحاظ مختلف مورد بررسی قرار میگیرند و رتبه بندی میشوند. یکی از معتبرترین سایتهایی که هر ساله لیست رتبه بندی دانشگاههای سرتاسر جهان را منتشر میکند، سایت QS است؛ اما رتبه بندیها معیار مناسبی برای انتخاب بهترین دانشگاه نیستند. انتخاب دانشگاه مناسب باید متناسب با شرایط آموزشی، مالی و هدف هر فرد صورت گیرد. البته شما میتوانید با بررسی دانشگاههای کشور مورد نظرتان انتخاب بهتری داشته باشید؛ مثلا اگر قصد مهاجرت به ترکیه را دارید، میتوانید با تحقیق درباره بهترین دانشگاههای ترکیه مناسب ترینشان را انتخاب کنید.
درخواست پذیرش دانشگاه
به طور کلی، روند اخذ پذیرش از دانشگاهها در اکثر کشورها یکسان است؛ اما برخی از دانشگاهها دارای الزامات ورودی متفاوت هستند. شرط سنی دانشجو، شرط معدل دانشجو، نمره و مدرک زبان معتبر، ازمون ورودی و یا مصاحبه میتوانند از شرایط اخذ پذیرش و ورود به هر دانشگاه باشند. برخی از کشورها نیز هستند که برای پذیرش دانشجویان بین الملل شرایط دشواری ندارند؛ مثلا شما برای تحصیل در باکو نیازی به مدرک زبان نخواهید داشت و همچنین شرط سن و معدل هم ندارد. هر دانشگاه شرایط پذیرش دانشجویان را در وب سایت رسمیخود منتشر میکند و شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کنید.
به طور کلی مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش در دانشگاههای مختلف عبارت اند از:
- پاسپورت معتبر
- مدارک دانشگاهی یا مدارک دوره تحصیلی قبلی
- ریز نمرات تحصیلی
- مدارک اثبات مهارت زبان
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- رزومه یا CV
ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی اجازه اقامت از طرف کشور مقصد به دانشجوی پذیرفته شده در یکی از دانشگاههای آن کشور است. با این ویزا دیگر نیاز نیست که دانشجو برای اقامت در آن کشور مدرک دیگری داشته باشد. هر شخصی از سن 4 سالگی میتواند با گرفتن ویزای تحصیلی کشورهای مختلف مانند ویزای تحصیلی روسیه، در آن کشور تحصیل کند. البته به این نکته توجه داشته باشید که قبل از اقدام برای اخذ ویزا، باید از یک موسسه آموزشی نامه پذیرش دریافت کنید.
در سایت رسمیسفارت کشورها لیستی از مدارک مورد نیاز برای صدور انواع ویزا وجود دارد. شما میتوانید با تکمیل فرم درخواست و الصاق مدارک نام برده در لیست، جهت اخذ ویزا اقدام کنید. به طور کلی این مدارک عبارت اند از:
- فرم درخواست ویزای تحصیلی
- نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه مورد نظر
- مدارکی که نشان دهد تمکن مالی دارید
- عکس
- پاسپورت معتبر
- ترجمه رسمیمدارک شناسایی و هویتی
- سوابق آکادمیک و شغلی
- مدرک زبان کشور مقصد
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
بورسیه تحصیلی
بورس تحصیلی که در اصطلاح عامیانه به آن بورسیه تحصیلی هم گفته میشود،به دانشجویانی که شرایط مورد نظر را داشته باشند، اعطا میشود. این کمک هزینه توسط دانشگاهها، مراکز علمی، دولتها، شرکتهای خصوصی، موسسات و یا سازمانها تامین میشود. بورسیه تحصیلی در انواع مختلف از جمله فاند (Fund)، اسکالرشیپ (Scholarship)، گرنت (Grant)، فلوشیپ (Fellowship)، وام دانشجویی (Student Loan) و جایزه (Award) وجود دارد.
دریافت هر یک از بورسیههایی که عنواین آنها در بالا ذکر شد، شرایط مختلفی دارد. به طور کلی، در صورتی که شما موارد زیر را داشته باشید، میتوانید برای گرفتن انواع کمک هزینه تحصیلی اقدام کنیئ:
- معدل بالا
- فارغ التحصیل شدن از دانشگاههای رنک کشور مبدا
- کار در رشته خود
- نوشتن مقالات کنفرانسی
- نوشتن مقالات ژورنالی و انتشار آنها در ژورنالهای معتبر جهان
- سطح زبان انگلیسی مناسب
- مدرک آیلتس یا تافل
- مدرک زبان کشور مقصد
- توصیه نامه از اساتید
مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی
مهاجرت به یک کشور خارجی با هر هدفی که انجام شود، مزایا و معایبی هم برای فرد مهاجر به همراه دارد. مزایای این سفر طولانی مدت برای افراد میتواند شامل فرصتهای مختلف و رشد در زندگی، برخورداری از آموزش عالی، امنیت، پیدا کردن شغل مناسب و بهتر، آرامش روانی، اوضاع اقتصادی بهتر و غیره باشد. همچنین در کنار این مزیا، معایبی مانند دوری از خانواده، تفاوت فرهنگی، دلبستگی به وطن و غیره نیز وجود دارد.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم که اطلاعات جامعی در رابطه با مهاجرت تحصیلی در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید بهترین کشور و دانشگاه را برای تحصیل خود انتخاب کنید.
پیشنهاد میکنیم که حتما قبل از اقدام برای مهاجرت از یک موسسه حقوقی و مهاجرتی کمک بگیرید. موسسه مهاجرتی علم ویرا با داشتن تجربه بالا میتواند در این زمینه به شما کمک کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر از طریق راههای ارتباطی که در سایت ثبت شده است با مشاوران ما در ارتباط باشید.