آیا تا به حال به این فکر کردید که چطور میتونید با استفاده از ایمپلنت دندان لبخند زیباتری داشته باشم؟ قطعاً داشتن دندانهای زیبا آرزوی هر انسانی است و اولین عضوی از صورت که در اولین برخوردها خودنمایی میکند، دهان و دندان است. شما چقدر به موضوع سلامت دهان و دندان اهمیت میدهید؟ عوامل زیادی در بد فرم شدن و خرابی دندانها مؤثر هستند اما پیشرفت علم و تکنولوژی و ورود محصولات جدید پایانی بر مشکلات دندانی میباشد.
حتماً شما هم بارها در شبکههای مجازی و یا در جمعهای دوستانه و فامیل در مورد ایمپلنت دندان و روشهای مختلف بازسازی و ترمیم دندانهای فرسوده و کشیده شده چیزهای زیادی شنیده اید. پس با این وجود میتوانید اطمینان حاصل کنید که برای زیباتر کردن لبخند و بازگشت سلامتی به دندانها به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.
ممکن است به طرز قابل توجهی مشکلات دهان و دندان سلامت کلی بدن را تحت تأثیر قرار دهد و شما اگر دیر اقدام به درمان کنید عوارض جبران ناپذیری بر روی بدن به جای بگذارد. پزشکان زیادی در سراسر ایران با عصب کشی دندان و انجام سخت ترین و پیچیده ترین ایمپلنتها در کلینیکهای مجهز فعالیت میکنند. دندانهای پوسیده ای که هیچ کدام از درمانها برای آنها جوابگو نیست با کشیدن دندان و کار گذاشتن ایمپلنت میتوان مطمئن بود که یک روش مؤثر و مفید برای کاشت دندان انتخاب شده است. در زیر میتوانید با ریز بم این موضوع و چگونگی انجام آن بیشتر آشنا شوید.
ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام میشود؟
از بین روشهای کاشت دندان، ایمپلنت دندان یکی از بهترین و مؤثرترین روشها میباشد. قطعاً مسئله سلامت یکی از مهمترین مسائل در زندگی هر فردی میباشد و فرقی نمیکند که سلامت جسمیباشد یا روحی. به هر حال اقدام به درمان در هر دو شرایط امری ضروری میباشد. افراد زیادی هستند که به دلایل مختلفی نظیر بیماریها، افزایش سن، پوسیدگی شدید و … یک یا تعدادی از دندانهایشان را از دست داده اند و از لحاظ ظاهری فرم دهان و دندان ناخوشایند شده است. از بحث ظاهر ناخوشایند که بگذریم افراد با دندانهای از دست رفته مشکلات دیگری نظیر تغییر در گفتار، ناراحتی در جویدن غذا و … تجربه میکنند. افراد در گذشته از پروتزهای متحرک یا دندان مصنوعی بیشتر استفاده میکردند اما مشکلات زیادی که این دندانها داشتند کم کم جای خود را به روشهای کاشت دندان دائمیدادند که ایمپلنت به عنوان انقلابی بزرگ در این زمینه بود. در تعریف ساده و ابتدایی، ایمپلنت به معنی کاشت دندان دائمیمیباشد که دقیقاً مانند دندان طبیعی عمل میکند. متخصص ایمپلنت با معاینه بیمار و قالب گیری نسبت به ساخت ایمپلنت مناسب اقدام میکند. به طور کلی ساختار ایمپلنت از سه قسمت پایه فلزی از جنس تیتانیوم به عنوان ریشه دندان، اباتمنت که به پایه وصل میشود و قسمت سوم تاج ایمپلنت میباشد که عمدتاً از جنس سرامیک یا پرسلن است.
آیا متخصص ایمپلنت نقشی در تثبیت و ماندگاری ایمپلنت دندان دارد؟
درصد زیادی از افرادی که اقدام به ایمپلنت دندان میکنند قبل از عمل در مورد این روش اطلاعاتی کسب میکنند و پس از اطمینان حاصل کردن از این روش به متخصص ایمپلنت مراجعه میکنند. اما آنچه باعث محبوبیت و پرطرفدار شدن این روش میشود قطعاً شباهت زیاد ایمپلنت به دندان طبیعی است و طول عمر زیاد و عارضه بسیار کم بر محبوبیت آن افزوده است.
در دنیای دندان پزشکی طول عمر ایمپلنتهای دندانی چیزی بیشتر از سی سال است و حتی در بیشتر موارد به صورت دائمیاست که افزایش یا کاهش این طول عمر به عوامل زیادی از جمله مراقبتهای فردی بعد از ایمپلنت، جنس لثه و جنس ایمپلنت بستگی دارد. پس با این وجود میتوانیم ایمپلنت را جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته بدانیم به شرطی که فرد بهداشت دهان و دندان را منظم رعایت کند، نوع ایمپلنت کار گذاشته شده با کیفیت باشد و متخصص ایمپلنت دندان مهارت بالایی در قرار دادن ایمپلنتها داشته باشد که مهارت متخصص در انتخاب نوع و جنس مناسب کمک فراوانی به تثبیت و ماندگاری آن میکند.
آیا ایمپلنت دندان جایگزین عصب کشی دندان میشود؟
همانطور که گفته شد ایمپلنت دندان روشی برای بی دندانی است. اگر فرد دندان سالمیدارد که از طریق درمانهای نظیر ترمیم و عصب کشی دندان میتواند نتیجه خوبی را بگیرد پس بهتر است که از ایمپلنت دوری کند. در دندان سازی مدرن کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت آخرین راه میباشد و در درجه ی اول هدف ترمیم و بازسازی دندان طبیعی است. عصب کشی دندان زمانی انجام میشود که بافت عصبی و مواد خمیری داخل دندان توسط باکتری عفونی شود که این عفونت سبب دندان درد شدید میشود که در صورت عدم درمان با استفاده از عصب کشی سبب تخریب دندان، لثه و استخوان میشود.
هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟
اگر شما هم به خاطر هزینه بالای ایمپلنت دندان مردد به انجام دادن یا ندادن این روش هستید باید بدانید که با در نظر گرفتن مزایای این روش هزینه ی انجام آن کاملاً معقول و مناسب است. اگر شما هزینههای دیگر نظیر عصب کشی دندان، ترمیم دندان، پروتزهای متحرک و … را که هر ساله انجام میدهید را در نظر بگیرید رقم بالایی میشود و در بیشتر مواقع این پروتزها و ترمیمها نتیجه ی دلخواه را به دنبال ندارد. از این رو هزینه ی کاشت دندان به روش ایمپلنت به عوامل زیادی نظیر برند سازنده و تکنولوژیهای مورد استفاده در آن، کیفیت قطعات و تجهیزات مورد استفاده، هزینه پزشک متخصص ایمپلنت، هزینههای عصب کشی دندان، ضمانت قطعات ساخته شده، وضعیت دندانهای بیمار و موقعیت جغرافیایی او و … بستگی دارد و هزینهها برای هر واحد دندان محاسبه میشود. شما به دلخواه خود نمیتواند به تعداد دندانهای از دسته رفته خود از ایمپلنت استفاده کنید و حتماً باید وضعیت استخوان فک در نظر گرفته شود و متخصص ایمپلنت تصمیم بگیرد که چه تعداد ایمپلنت نیاز دارد و آیا مراجعه کننده نیاز به پیوند استخوان فک ندارد. شما میتوانید با مراقبت منظم از هزینههای بعد از کاشت ایمپلنت صرفه جویی کنید و تا زمانی که شما بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید ایمپلنت دچار عفونت و آسیب دیدگی نمیشود و نیاز به تعویض و هزینههای اضافه ندارد.