پزشکی

فشار خون بالا چه کسانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

تقریباً یک نفر از هر 3 نفر در بزرگسالان، به فشار خون بالا مبتلا هستند و فقط نیمی‌از این افراد وضعیت خود را تحت کنترل دارند. این بیماری اغلب با بالا رفتن سن بروز پیدا می‌کند و بسیاری از افراد، در اواخر 30 و یا اوایل 40 سالگی خود، به فشار خون بالا مبتلا می‌شوند. اگرچه، امروزه به دلیل شیوع چاقی، فشار خون بالا در کودکان نیز ممکن است به وجود آید.

به گفته دکتر مرعشی زاده متخصص قلب و عروق در تهران، به کمک داروهایی از جمله متورال می‌توان به کنترل و درمان فشار خون کمک شایانی کرد.

منظور از فشار خون بالا چیست؟

 فشار خون در واقع نیرویی است که جریان خون پمپاژ شده توسط قلب را، به دیواره سرخرگ‌ها (شریان) وارد می‌کند. فشار خون بالا که به آن‌هایپرتنشن نیز می‌گویند، بیماری است که در آن خون با فشاری بیشتر از حد طبیعی در رگ‌های خونی (شریان‌ها) جریان می‌یابد.

فشار خون با دو عدد و به صورت یک کسر نشان داده می‌شود. اولین عدد یا صورت این کسر، فشار خون در زمان پمپاژ خون است که فشار سیستولیک نامیده می‌شود. اندازه فشار سیستولیک از عدد دیگر بیشتر است. عدد دوم یا مخرج کسر، اندازه فشار خون را زمانی که قلب در حالت استراحت است نشان می‌دهد و فشار دیاستولیک نامیده می‌شود.

فشار خون نرمال 120/80 و یا کمتر است. فشار خون بالا در مرحله 1، 130/80  می‌باشد. در مرحله 2، فشار خون 140/90 یا بالاتر است. اگر بیش از یک مرتبه، فشار خون اندازه گیری شده 180/110 و یا بیشتر باشد، فوراً باید برای درمان آن اقدام شود. به این وضعیت “بحران فشار خون بالا” گفته می‌شود.

فشار خون بین 120/80 و 129/89 پره فشار خون (پیش- پرفشاری خون) محسوب می‌شود. فشار خون در این وضعیت پایین نبوده اما به عنوان فشار خون بالا نیز در نظر گرفته نمی‌شود.

 چرا تشخیص فشار خون بالا مهم است؟

 تشخیص زود هنگام فشار خون بالا بسیار مهم است. فشار خون بالا “قاتل خاموش” نامیده می‌شود، چرا که ممکن است هیچگونه علائمی‌نداشته باشد اما فرد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی قرار دهد. بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، فشار خون بالا یکی از مهم ترین عواملی است که منجر به مرگ افراد می‌شود.

 چگونه می‌توان فشار خون بالا را کنترل کرد؟

 درمان فشار خون بالا با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، از جمله کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی، کاهش وزن (در صورت لزوم)، ترک سیگار، اجتناب از مصرف الکل و ورزش منظم شروع می‌شود. علاوه بر تغییر سبک زندگی، برخی دارو‌ها نیز برای کاهش فشار خون تجویز می‌شوند. انواع مختلفی از دارو‌ها در درمان فشار خون بالا کاربرد دارند و هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند که می‌بایست به دقت توسط پزشک بررسی شوند. اغلب مبتلایان به فشار خون بالا چندین نوع دارو برای کاهش فشار خون خود مصرف می‌کنند.

دارو‌های فشار خون، باید در عرض چند روز پس از شروع مصرف، تأثیر خود را نشان دهند. گرچه، از آنجا که فشارخون بالا یک بیماری طولانی مدت است، معمولاً علائم کمی‌دارد یا بدون علامت است، پس به یاد داشتن مصرف دارو می‌تواند یک چالش بزرگ محسوب شود. برای کاهش بار مصرف دارو‌های متعدد و اطمینان از مصرف دارو‌ها به صورت منظم، ممکن است از دارو‌های ترکیبی، دارو‌های طولانی اثر یا دارو‌های یکبار در روز، استفاده شود. پس از شروع مصرف دارو، تا زمانی که پزشک دستور قطع دارو را نداده، باید مصرف داروی خود را ادامه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *