استفاده از این پمادها و دارو یا قرص برای موی برگشتی کمر به هیچ عنوان درمان قطعی نبوده و تا به حال یک مورد هم نبوده که توده کیست مویی با قرص برطرف شود. داروهایی که گفته شد فقط برای کاهش درد و سوزش یا کمتر شدن التهاب ناحیه سینوس مؤثر میباشد و باعث جلوگیری از چرک و عفونت کیست میشود. برای درمان قطعی باید کیست، با روشهای پزشکی و جراحی تخلیه و برداشته شود.
آیا کیست مویی با دارو درمان میشود؟درمان دارویی کیست مویی در پایین کمر چیست؟ درمان کیست مویی با پماد آنتی بیوتیک و قرص ممکن است؟ چه پمادی برای کیست مویی خوب است؟
در صورتی که کیست مویی کوچک باشد و عفونت نکرده باشد، ممکن است با استفاده از داروها و پمادهای آنتی بیوتیک ضد باکتری موضعی مثل سفالکسین درمان شود. اما در صورتی که کیست بزرگ و عفونی شده باشد با درمان دارویی بهبود نمییابد و نیاز به روشهای جراحی مانند باز کردن و تخلیه چرک کیست مویی میباشد.
در ادامه به معرفی بهترین پمادها، قرص و دارو برای این عارضه میپردازیم اما توجه داشته باشید که پس از استفاده از این داروها و پمادها برای کیست مویی توقع بهبودی کامل و قطعی نداشته باشید چرا که این داروها فقط موجب در کاهش درد و تسکین علائم کمک کننده هستند برای مثال پماد و داروهای آنتی بیوتیک برای کیست مویی موجب درمان کامل کیست نمیشود بلکه فقط در پیشگیری از عفونت سینوس مؤثر است.
بهترین و قطعی ترین روش درمان برای این بیماری که پرتو کلینیک به تمامیبیماران خود توصیه میکند: لیزر کیست مویی و درمان با اشعه پرتوان لیزر میباشد. لیزر کیست مویی در پرتو کلینیک به صورت سرپایی و بدون درد و خونریزی در کمتر از یک ساعت قابل انجام است.
معرفی بهترین پمادهای کیست مویی
پمادهای موجود برای کیست مویی که مواد ضد باکتری و ضد قارچ دارند میتوانند به کاهش علائم و تسکین درد کمک کند. بهترین پماد برای کیست مویی در ادامه گفته شده :
- پماد یا مرهم سیاه برای کیست مویی (پماد ایکتیول Ichthyol) :پماد ایکتیول برای کیست مویی به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد، باعث کاهش درد و سوزش میشود. طریقه استفاده از مرهم سیاه برای کیست مویی به این صورت است که پس از شستشو و خشک کردن ناحیه کیست با آب و صابون، لایه ای از پماد سیاه را روی کیست قرار دهید و آن را با پارچه بپوشانید. پس از ۶ ساعت آن را بشویید.
- پماد سفالکسین برای کیست مویی: پماد سفالکسین که قرص آنتی بیوتیک آن هم موجود است خاصیت ضدباکتری داشته و برای جلوگیری از عفونت و چرک کیست توصیه میشود.
- پماد تتراسایکلین برای کیست مویی : تتراسایکلین یک پماد آنتی بیوتیک برای کیست مویی هم میباشد که هم باعث کاهش درد و سوزش و هم موجب کاهش قرمزی و تورم پوست میشود.
- پماد موپیروسین برای کیست مویی: موپیروسین یکی از پمادهایی است که بعد از لیزر کیست مویی یا جراحی کیست مویی حتماً توسط پزشک تجویز میشود و اگر به همراه آن از کمپرس گرم هم استفاده شود نتیجه بهتری خواهد داشت. پماد موپیروسین برای کیست مویی بهتر است تا ۳ هفته بعد از عمل هر ۸ ساعت روی ناحیه استفاده شود.
آیا کیست مویی با دارو درمان میشود
درمان قطعی و بهترین گزینه برای این بیماری جراحی کیست مویی و لیزر کیست مویی میباشد. اما خبر خوب این است که اگر بیمار در مراحل اولیه متوجه این عارضه شود روشهای درمان خانگی کیست مویی و درمان دارویی به عنوان یک جایگزین امیدوارکننده میتواند کارساز باشد.
کیست مویی یکی از بیماریهای ناحیه نشیمنگاهی میباشد که معمولاً در اثر نشستن زیاد و برگشت مو به داخل پوست ایجاد میشود. همانطور که برای سایر بیماریهای مقعدی مثل بواسیر و شقاق داروهایی وجود دارد که به کاهش علائم و تسکین درد بیمار کمک میکند، درمان دارویی کیست مویی در پایین کمر و تزریق فنل نیز یکی از گزینهها برای بهبود این عارضه میباشد.
تزریق فنل به عنوان داروی درمان کیست مویی
در فیلم زیر تخلیه کیست مویی با تزریق فنل را مشاهده میکنید:
یکی از روشهای دارویی برای درمان کیست مویی و آبسه مقعدی تزریق فنل میباشد. فنل که توسط دکتر کیست مویی به داخل سینوس تزریق میشود نوعی ترکیب ضد عفونی کننده میباشد که تحت بی حسی موضعی انجام شده و در صورت نیاز ممکن است تزریق چند بار تکرار شود.
تزریق فنل یک روش کم تهاجمیاست که برای درمان سینوس پیلونیدال استفاده میشود. در حین عمل، محلولی از فنل و گلیسیرین مستقیماً به حفره سینوس تزریق میشود تا بافت را از بین ببرد و از عود آن جلوگیری کند.
این روش معمولا در یک محیط سرپایی و تحت بی حسی موضعی انجام میشود. بیمار روی شکم دراز میکشد و اطراف سینوس تمیز و استریل میشود. سپس پزشک با استفاده از یک سوزن کوچک، محلول فنل را مستقیماً به داخل حفره سینوسی تزریق میکند و اطمینان حاصل میکند که کل حفره پر شده است.
تخلیه کیست: پس از تزریق فنل، پزشک با فشار دادن کمیبر روی کیست، محتویات آن (شامل موها و مواد چربی زائد) را تخلیه میکند. در این مرحله ممکن است به استفاده از ابزارهای جراحی نیاز باشد.
درمان دارویی کیست مویی با تزریق فنل معایبی هم دارد که باعث شده کمتر مورد استقبال قرار گیرد: این روش زمان بر و وقت گیر است و احتمال عود مجدد بالایی دارد. در این روش جای اسکار و فرورفتگی ناشی از تزریق روی پوست باقی میماند و همچنین ممکن است نیاز باشد تا چندین مرتبه تکرار شود.
انواع آنتی بیوتیک برای کیست مویی
یکی از داروهایی که برای درمان کیست مویی دنبالچه در حال مطالعه است مترونیدازول است. این دارو یک آنتی بیوتیک است که با از بین بردن باکتریهای عامل عفونت عمل میکند. مطالعات نشان داده است که وقتی مترونیدازول با آنتی بیوتیک دیگری به نام داکسی سایکلین ترکیب میشود، میتواند در درمان کیست مویی مؤثر باشد.
به نقل از سایت adlermicromed
It may help clear up an abscess because it keeps bacteria from multiplying. Metronidazole can be used orally or topically, and it is sometimes given intravenously before surgical treatment.
مترونیدازول میتواند به پاک کردن آبسه نیز کمک کند زیرا از تکثیر باکتریها جلوگیری میکند. مترونیدازول را میتوان به صورت خوراکی یا موضعی استفاده کرد و گاهی اوقات قبل از درمان جراحی به صورت داخل وریدی تجویز میشود.
https://www.adlermicromed.com/best-antibiotic-for-pilonidal-cysts/
این دارو اغلب همراه با اریترومایسین، کلاریترومایسین یا آنتی بیوتیک دیگری تجویز میشود.
داروی دیگری که برای درمان کیست پایین کمر در حال مطالعه است، سفالکسین است. استامینوفن یا ایبوپروفن و سفالکسین برای کیست مویی در مورد بیمارانی که مشکلات کبدی یا بیماریهای گوارشی و زخم معده دارند باید با دستور پزشک تجویز و استفاده شود.
به طور کلی آنتی بیوتیک برای کیست مویی در مواردی که بیماری پیشرفت نکرده و التهاب و علائم شدیدی ندارد تجویز میشود و همراه آن معمولاً پزشک اصلاح موهای زائد و بهداشت ناحیه مورد نظر را توصیه میکند.
- آنتی بیوتیک باعث درمان قطعی کیست مویی نشده و تنها در کاهش علائم و خشک کردن عفونت داخل کیست به طور موقت مؤثر است.
- مصرف آن باید منظم و سر ساعت باشد حتی اگر احساس کنید که درمان شده باید طول درمان را کامل کنید.
- ممکن است در کنار آن پزشک کرم یا پماد آنتی بیوتیک برای کیست مویی هم جهت استعمال خارجی تجویز کند.
داروی دیگری که برای درمان سینوس پیلونیدال در حال مطالعه است، آسیترتین است. این دارو یک رتینوئید است که معمولا برای درمان بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس استفاده میشود. مطالعات نشان داده اند که آسیترتین میتواند به کاهش اندازه کیست پیلونیدال و بهبود علائمیمانند درد و تخلیه کمک کند.
تزریق چسب فیبرین
چسب فیبرین نیز درمان دارویی دیگری است که در مراحل اولیه و خفیف کیست مویی استفاده میشود.این روش درد کمتر و نتیجه بهتری برای بیمار دارد که با بیهوشی عمومیو با موضعی انجام میشود و پس از یک الی دو روز بیمار میتواند به کارهای روزانه خود برسد.
استفاده از چسب فیبرین برای سینوس پیلونیدال شامل تزریق چسب به داخل حفره سینوسی برای بستن دهانه آن میباشد.با توجه به اینکه چسب فیبرین عوارض و درد کمتری دارد برای کودکان بهترین گزینه درمان میباشد.
در نهایت همانطور که ابتدای مطلب گفتیم استفاده از این پمادها و دارو یا قرص برای موی برگشتی کمر به هیچ عنوان درمان قطعی نبوده و تا به حال یک مورد هم نبوده که توده کیست مویی با قرص برطرف شود. داروهایی که گفته شد فقط برای کاهش درد و سوزش یا کمتر شدن التهاب ناحیه سینوس مؤثر میباشد و باعث جلوگیری از چرک و عفونت کیست میشود. برای درمان قطعی باید کیست، با روشهای پزشکی و جراحی تخلیه و برداشته شود.
سوالات متداول درباره درمان دارویی کیست مویی
بهترین آنتی بیوتیکها برای درمان کیست مویی کدام است؟
کیست مویی با آنتی بیوتیک درمان نمیشود اما برخی از آنها مانند سفالکسین و مترونیدازول برای کاهش عفونت و ناراحتی توسط پزشکان تجویز میشود.
بهترین درمان برای کیست مویی چیست؟
جراحی کیست مویی و لیزر روش درمان قطعی و بدون بازگشت میباشد.
ایا کیست مویی با دارو درمان میشود ؟
تزریق (فنل، یک ترکیب شیمیایی اسیدی) و استفاده از آنتی بیوتیک میتواند کیست مویی خفیف را پیشگیری کند و التهاب را درمان کند اما امکان درمان قطعی کیست مویی با دارو وجود ندارد.
بهترین پماد برای کیست مویی کدام است؟
پماد یا مرهم سیاه، پماد تتراسایکلین، پماد موپیروسین و پماد سفالکسین جزو بهترین پمادها برای کیست مویی میباشند.