پزشکی

مصرف ترامادول چه مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد؟

مصرف ترامادول مشکلات و عوارض زیادی را برای فرد به وجود می‌آورد که برای ترک آن باید به کلینیک معتبر ترک اعتیاد مراجعه کنید

ترامادول یک داروی ضد درد اپیوئید است که در طبقه‌بندی مواد مخدر مصنوعی قرار می‌گیرد. ترامادول در سیستم عصبی مرکزی برای تسکین درد عمل می‌کند و برای درمان دردهای متوسط تا شدید در بزرگ‌سالان تجویز می‌شود.

عوارض جانبی ترامادول

مصرف ترامادول عوارض زیادی را به همراه دارد، به همین علت است که پزشک این دارو را در کمترین دوز و برای مدت کوتاهی تجویز می‌کند. در صورت مصرف زیاد و خودسرانه این دارو، بسیاری از این علائم ممکن است پدیدار شوند. در ادامه عوارض ترامادول می‌پردازیم.

  •  ترامادول می‌تواند موجب واکنش آلرژیک مانند کهیر، ورم صورت یا گلو و تنفس دشوار شود؛ همچنین ممکن است باعث واکنش‌های شدید دیگر مانند تب، گلو درد، سوزش چشم و قرمز یا بنفش شدن پوست شود.
  • مصرف زیاد ترامادول می‌تواند موجب تنفس کند یا متوقف شدن تنفس شود و حتی ممکن است در ادامه این روند، مرگ رخ دهد.
  • از عوارض دیگر این قرص می‌توان به تنفس پر سر و صدا، ضربان قلب آهسته یا نبض ضعیف، تشنج، تهوع، استفراغ، یبوست، خارش، سردرد، از دست دادن اشتها، سرگیجه، خستگی شدید و ضعف اشاره کرد.

گاهی ممکن است عوارض نه بر اثر خود دارو، بلکه بر اثر سندروم سروتونین (ناسازگاری دارویی) باشد؛ در صورت داشتن علائمی‌مانند:

  • بی‌قراری؛
  • ضربان قلب بالا؛
  • توهم؛
  • تعریق؛
  • تب؛
  • لرز؛
  • گرفتگی عضلات؛
  • از دست دادن هماهنگی بدن؛
  • حالت تهوع؛
  • استفراغ یا اسهال؛

احتمال ناسازگاری دارویی وجود دارد و باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

ترک وابستگی به ترامادول

هنگامی‌که فرد به ترامادول وابستگی پیدا کرد، در صورت عدم مصرف یا اقدام به ترک، عوارض ناخوشایندی بروز می‌کند. ترامادول روی گیرنده‌های مواد افیونی، سیستم‌های باز جذب مونوآمین و سیستم عصبی مرکزی برای سرکوب احساس درد و افزایش احساس آرامش عمل می‌کند. تداخل منظم ترامادول با پیام‌رسان‌های شیمیایی مغز، می‌تواند باعث تغییرات فیزیکی در برخی از مسیرها و ساختارهای مغز شود. فردی که به طور منظم ترامادول مصرف می‌کند، ممکن است نسبت به اثرات آن خنثی شود، به این معنی که این دارو دیگر با همان دوز، اثرگذاری کافی را ندارد و برای مؤثر بودن باید مقدار بیشتری مصرف شود به علت تغییراتی که با وجود این ماده در عملکرد مغز ایجاد شده است، هنگام ترک ترامادول و متوقف کردن مصرف آن، واکنش‌هایی خفیف، متوسط یا شدید (بسته به میزان دوز مصرفی) ایجاد می‌شود. بسیاری از افرادی که ترامادول را ترک می‌کنند، علائم آن را شبیه آنفولانزا توصیف می‌کنند؛ با این حال ترک اعتیاد ترامادول می‌تواند عوارض جدی مانند اضطراب شدید، حملات پنیک و توهم نیز به همراه داشته باشد.

بسیاری از افراد برای سم زدایی و ترک ترامادول به سراغ داروی نالتروکسان می‌روند. اگرچه این دارو در بسیاری از موارد بخشی از روند ترک و درمان اعتیاد است، اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که هرگز به صورت خودسرانه و بدون مشورت با پزشک متخصص، برای ترک اعتیاد با نالتروکسان اقدامی‌نکنید؛ این دارو اگرچه می‌تواند تاثیر بزرگی در روند ترک و بازگشت به زندگی عادی داشته باشد، اما اگر پیش از سم زدایی کامل و در زمان نامناسب مصرف شود، می‌تواند علائم مواد مخدر را افزایش دهد و حتی موجب اوردوز شود.
بهترین روش برای ترک اعتیاد ترامادول مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد و کمک گرفتن از متخصصین این حوزه است.

بهترین کلینیک برای ترک ترامادول

همانطور که پیش از این هم تاکید شد، لازم است برای ترک به یک کلیک معتبر مراجعه کنید‌. بهترین کلینیک ترک اعتیاد و یکی از معتبرترین آن کلینیک پیام تندرستی در تهران است. این کلینیک سال‌هاست به بسیاری از بیماران در جهت ترک مواد مخدر و بازگشت به زندگی عادی کمک کرده است. کلینیک ترک اعتیاد شبانه روزی پیام تندرستی با داشتن روان‌پزشکان متخصص، روانشناسان مجرب، درمانگران و پرستاران حاذق، همچنین متخصصان بهداشت روان و اعتیاد با تجربه، با ایجاد فضایی امن و مطمئن، این شرایط را ایجاد کرده‌اند تا هر فردی با هر نوع اعتیاد، با اطمینان به این کلینیک مراجعه و روند درمان خود را آغاز کند.

در این کلینیک افراد وابسته به ترامادول می‌توانند پس از طی کردن فرآیند سم زدایی، با کاشت ایمپلنت نالتروکسان از لغزش و سوءمصرف مجدد خود پیشگیری کنند. همچنین شما می‌توانید به وب‌سایت مرکز پیام تندرستی مراجعه کرده و با تماس با شماره‌های درج شده در این وب‌سایت، از مشاوره و راهنمایی‌های کارشناسان ما بهره‌مند شوید تا بهترین روش درمانی برای ترک اعتیاد شما تشخیص داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *