دانشگاههای استانبول که از معتبرترین دانشگاههای ترکیه میباشند، از گزینههای مهاجرت تحصیلی متقاضیان ایرانی محسوب میشوند. در جهت معرفی و بررسی شرایط پذیرش دانشگاههای استانبول ، موسسه اصطهباناتی در این مقاله از رویکردی دیگر به سوالهای مهم متقاضیان در مورد دانشگاههای مهم و معتبر استانبول پاسخ میدهد و شرایط تحصیل در این دانشگاهها را توضیح میدهد.
اعتبار علمیدانشگاههای شهر استانبول
دانشگاههای شهر استانبول متشکل از دانشگاههای خصوصی و دولتی میباشند. دانشگاههای دولتی شهریه پایین تری در مقایسه با دانشگاههای خصوصی دارند. از مجموع 58 دانشگاه شهر استانبول در حدود 13 دانشگاه دولتی است. نه تنها دانشگاههای خصوصی استانبول بلکه دانشگاههای دولتی نیز از سیستم بولونیا تبعیت میکنند و دارای نظام آموزشی مطابق با نظام آموزشی اروپا میباشند.
- از آن جا که برخی از دانشگاههای استانبول از برنامه تبادل دانشجویی اراسموس پلاس تبعیت میکنند، دانشجویان پس از دو ترم تحصیلی میتوانند به دانشگاههای اروپا و آمریکا منتقل شوند و تحصیل خود را در آن دانشگاهها ادامه دهند.
- از جمله دانشگاههای برتر شهر استانبول که در زمره 30 دانشگاه برتر قرار دارند، دانشگاههای کوچ، بغازیچی، سابانچی، استانبول و فنی استانبول را میتوان نام برد.
- از جمله دانشگاههای خصوصی مطرح استانبول دانشگاههای کوچ و بیلکنت را میتوان نام برد که در فهرست 500 دانشگاه برتر جهان قرار دارند.
- دانشگاههای سابانچی، دانشگاه بوغازایچی، دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه فنی خاورمیانه و دانشگاه ارسیس از دیگر دانشگاههای مهم شهر استانبول میباشند.
شرایط تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه چیست؟
بیشتر دانشگاههای دولتی کشور ترکیه در شهر استانبول قرار دارند. متقاضیان میتوانند در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، فنی مهندسی و رشتههای علوم انسانی و هنر و اقتصاد در این دانشگاهها تحصیل کنند. زبان تحصیل در این دانشگاهها زبان انگلیسی و ترکی استانبولی است.
- متقاضیان برای اخذ پذیرش از دانشگاههای دولتی استانبول باید در آزمون ورودی YOS یوس نمره لازم را کسب کنند.
- اگر متقاضیان قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند، دارا بودن مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل الزامیاست.
دانشگاههای دولتی استانبول کدامند؟
دانشگاههای دولتی استانبول دارای رتبهها و رنکینگهای جهانی میباشند. زبان تحصیل در بیشتر دانشگاههای دولتی ترکیه زبان ترکی است اما برخی رشته نیز به زبان انگلیسی تدریس میشوند. اگر متقاضی فاقد مدرک زبان انگلیسی و یا ترکی باشد، میتواند با شرکت در کلاسهای آمادگی قبل از تحصیل در دانشگاه سطح زبان خود را بالا ببرد. از جمله برترین دانشگاههای دولتی استانبول موارد زیر را میتوان نام برد:
- دانشگاه هنرهای زیبا معمار سینان
- دانشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی
- دانشگاه استانبول تکنیک
- دانشگاه سالیک بیلیملری
- دانشگاه بغازایچی
- دانشگاه گالاتاسرای
- دانشگاه مدنیت
- دانشگاه مارمارا
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه ترک-آلمان
- دانشگاه ترکیه-ژاپن
خدمات موسسه اصطهباناتی برای تحصیل در دانشگاههای استانبول چیست؟
متقاضیان برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی دانشگاههای استانبول باید مدارک لازم را به سایت دانشگاه مورد نظر ارسال کنند. آگاهی از مدارک لازم و بررسی صحت این مدارک و همچنین اطلاع از شرایط اخذ پذیرش و تحصیل در دانشگاههای ترکیه و به ویژه استانبول در حیطه کاری مشاوران موسسههای مهاجرتی است.
از جمله خدمات کارشناسان موسسه مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی برای مهاجرت تحصیلی متقاضیان به دانشگاههای استانبول کمک در تهیه و تنظیم انگیزه نامه تحصیلی، بررسی مدارک علمیو تحصیلی و ارسال به موقع آنها به دانشگاه مورد نظر میباشد.
ارائه مشاورههای مهاجرتی و راهنماییهای سودمند در هر مرحله از مهاجرت تحصیلی نیز از جمله خدمات متخصصان مهاجرت این موسسه مطرح در سطح کشور میباشد.
دانشگاههای خصوصی استانبول کدامند؟
دانشگاههای خصوصی استانبول در رتبههای برتر در میان دانشگاههای جهان قرار دارند. گرچه هزینههای تحصیل در دانشگاههای خصوصی استانبول در مقایسه با دانشگاههای دولتی بالا است اما متقاضیان میتوانند با برخورداری از بورسیههای تحصیلی و کار و اشتغال دانشجویی بخش زیادی از هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه را تأمین کنند. دانشگاه خصوصی کوچ و دانشگاه بیلکنت از جمله برترین دانشگاههای خصوصی ترکیه و شهر استانبول هستند که در رتبه 500 دانشگاه برتر جهان قرار دارند. برخی از برترین دانشگاههای خصوصی استانبول عبارت است از:
- دانشگاه بیکنت
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه سابانچی
- دانشگاه آکان
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه بیلگی
- دانشگاه آیدین
- دانشگاه کولتور
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه اسکودار
- دانشگاه گلیشیم
دورههای تحصیلی دانشگاههای استانبول کدامند؟
دانشگاههای دولتی و خصوصی استانبول همانند دیگر دانشگاههای ترکیه مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را به متقاضیان بین المللی و شهروندان این کشور ارائه میدهند.
- مدت زمان تحصیل در مقطع کاردانی در حدود 2 سال میباشد و به عنوان اولین مرحله از برنامه تحصیلی دانشگاهی میباشد.
- مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی در حدود 4 سال میباشد و در پایان تحصیلات متقاضیان مدرک کارشناسی و لیسانس را دریافت میکنند.
- مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در حدود 2 سال است که جزء تحصیلات تکمیلی محسوب میشود.
- مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری در حدود 4 سال میباشد و متقاضی پس از دفاع از تز دکتری مدرک دکتری را دریافت میکند.
- مدت زمان تحصیل در دوره پزشکی ترکیه در حدود 6 سال است.
- مدت زمان تحصیل در دوره دندانپزشکی، دامپزشکی و معماری ترکیه در حدود 5 سال است.
- مدت زمان تحصیل در دورههای فنی مهندسی ترکیه در حدود 4 سال میباشد.
برای تحصیل در دانشگاههای استانبول چه مدارکی لازم است؟
متقاضیان برای تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی ترکیه بر اساس مدارک لازم آن مقطع باید مدارک را تهیه و ارسال کنند. مثلاً متقاضیان برای تحصیل در مقطع کارشناسی متقاضیان نیازمند ارسال مدرک دیپلم متوسطه و ریزنمرههای تحصیلی میباشند. دارا بودن مدرک مهارت زبان برای تحصیل کارشناسی الزامینمیباشد؛ زیرا متقاضی با شرکت در دورههای آمادگی فاندیشن مهارتهای زبانی را نیز کسب میکند.
اما به طور کلی از مهم ترین مدارک برای اخذ پذیرش دانشگاههای دولتی و خصوصی استانبول موارد زیر را میتوان نام برد:
- گواهی تمکن مالی ماهانه در حدود 250 دلار تا 400 دلار برای اثبات تأمین هزینههای زندگی و تحصیل در مدت اقامت در ترکیه
- آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریزنمرههای ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ترکی
- رزومه علمیتحصیلی متقاضی ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ترکی
- انگیزه نامه قوی
- توصیه نامه از اساتید مقطع تحصیلی قبل
- مدرک مهارت زبان انگلیسی یا زبان ترکی
- رسید پرداخت بررسی مدارک متقاضی
سخن آخر
در این مقاله از نگاهی دیگر به سوالهای مهم در مورد دانشگاههای استانبول پاسخ داده شد. اگر در این مورد نیاز به اطلاعات بیشتری دارید با مشاوران موسسه مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی در شعبههای تهران، شیراز، اصفهان، تبریز، رشت و مشهد تماس حاصل کنید.