از ابتدای حضور چینیها در بازار ایران تا امروز فراز و نشیبهای فراوانی اتفاق افتاده است. در برخی دورههای زمانی خرید ماشین آن هم از بین چینیها در میان ایرانیان چندان رایج نبوده و خریداران ایرانی ترجیح میدادند که نمونههای مشابه اروپایی یا کرهای را خریداری کنند. اما رفتهرفته خودروسازان ایرانی تصمیم گرفتند که با برندهای معتبرتری همکاری کرده و خودروهای چینی بهتری را وارد کشور کنند. به همین دلیل در بازار امروز شاهد این موضوع هستیم که حتی بعضی از خریداران ایرانی از این خودروها دفاع میکنند. در این مقاله از همراه مکانیک قصد داریم با یک دید تاریخی به خودروهای چینی حاضر در بازار ایران نگاه کرده و وضعیت امروز آنها را در این بازار بررسی کنیم. اما پیش از آن میخواهیم مرجعی را به شما معرفی کنیم که از طریق آن میتوانید خرید ماشین را بهراحتی آب خوردن انجام دهید.
خرید ماشین با همراه مکانیک تجربهای دلنشین و لذتبخش
خرید خودرو؛ به دلایل مختلف ازجمله نوسان در تولید و واردات خودرو، نرخ ارز و تورم، با تغییرات زیادی روبهرو میشود. همچنین بهدلیل عدم اطلاع افراد از مشخصات فنی و شرایط بازار و غیرمنطقی بودن نرخهای اعلامی، افراد تمایل کمتری به خرید و فروش ماشین از خود نشان میدهند. ازسویی تجربهی ما در تمام این سالها نشان میدهد که 72% خودروهای کارکرده دارای حداقل یک مشکل فنی یا بدنه هستند؛ در چنین شرایطی نیاز به متخصصین خبره و مجرب احساس میشود تا علاوهبر راهنمایی در خرید خودرو دست دوم کارشناسی شده و مطمئن، در امر فروش خودرو کارکرده با قیمت واقعی نیز به ما کمک کنند.
همراه مکانیک بزرگترین مجموعه استارتاپی خودرویی فعال در ایران است که تلاش کرده تا با ارائه خدمات مختلف خرید و فروش خودرو را آسان و سریع کرده است. با استفاده از خدمات همراه مکانیک میتوانید یک خودرو کارشناسی شده خریداری کرده و حتی ضمانت کارشناسی خودرو را نیز دریافت کنید. بهاینترتیب در صورت بروز هرگونه اختلافی میان نتایج کارشناسی و واقعیت، همراه مکانیک خسارت وارده را پرداخت خواهد کرد. بهاینترتیب ریسک خرید ماشین تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و شما میتوانید از خدمات مشاورهای همراه مکانیک تا پای قولنامه هم استفاده کنید.
برند MVM نخستین برند چینی حاضر در ایران
حضور خودروهای چینی در بازار ایران با برند MVM کلید خورد. این خودروها در ابتدا با توجه به ظاهر جمعوجور، قیمت مناسب و مصرف سوخت اقتصادی خود توانستند نظر خریداران را به خود جلب کنند. بنابراین کسانی که میخواستند یک خودروی خارجی را با مشخصات پراید برای رانندگی در شهر انتخاب کنند، خودروهایی از برند MVM را انتخاب کردند. اما رفتهرفته کم بودن کیفیت مدلهای اولیه خود را نشان داد و خودروی چینی کمکم بهعنوان یک خودروی کم کیفیت و کمارزش در میان خریداران شناخته شد.
تجربه حضور شرکتهای چینی در بازار ایران کمکم بهبود مییابد.
هرچند که خریداران چندان تمایلی به خرید ماشین چینی از خود نشان نمیدادند، اما خودروسازان داخلی عرصه را خالی نکرده و تصمیم گرفتند تا باب همکاری را با سایر برندهای چینی باز کنند. این شد که رفتهرفته برندهای دیگر چینی در بازار ایران حاضر شده و محصولات خود را در کلاسهای مختلف از سدان گرفته تا انواع شاسیبلندها ارائه دادند. با باز شدن پای خودروهای چینی پر از امکانات رفاهی با ظاهری اروپایی، خریداران نیز کمکم جذب این خودروها شده و بازار خودروهای چینی در ایران رونق گرفت. در این زمان نیز میتوان گفت که قیمت مناسب خودروهای چینی نسبت به نمونههای کرهای و اروپایی بود که خریداران را برای خرید این خودروها ترغیب کرد.
در این میان برندهای موفق فراوانی بودند که نهتنها توانستند فروش خوبی را در بازار ایران تجربه کنند، بلکه طرفدارانی را نیز برای خود در این بازار دستوپا کردند. ازجمله موفقترین برندهای چینی حاضر در بازار ایران میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
- امجی
- برلیانس
- جک
- جیلی
- چانگان
- چری
- دانگ فنگ
- فاو بسترن
- لیفان
- هایما
از این برندها میتوان نمونههای سدان و شاسیبلند را در بازار ایران پیدا کرد. البته در میان محصولات این شرکتها نمونههای ناموفقی نیز بودند که نتوانستند بهاندازه سایر محصولات فروش خوبی داشته باشند اما میتوان گفت که اکثریت قریب بهاتفاق محصولات این شرکتها با استقبال خوبی مواجه شدند. همچنین میتوان گفت که برخی از این محصولات تنها در کارخانه خوب به فروش میرسند و فروش آنها در بازار خودروهای کارکرده چندان ساده نخواهد بود.
شکست برندهای چینی در بازار ایران
اما این روند موفقیت محصولات چینی در میان خریداران ایرانی چندان هموار و ساده نبوده است. بسیاری از برندهای چینی نیز وجود دارند که نتوانستند فروش خوبی را در ایران تجربه کنند و درنتیجه نمونههای محدودی از آنها در ایران عرضه شد. برندهایی مانند آمیکو، بورگوارد، بیوایدی، بیسو، دامای، راین، زوتی، فوتون، کوپا، گریت وال، گک، لندمارک،هاوال و هن تنگ دوام زیادی در بازار ایران نداشتند. همین موضوع باعث شده که خودروسازان ایرانی تا حدی درباره همکاری خود با برندهای چینی تردید داشته باشند.
سرنوشت خودروهای چینی پس از خروج آمریکا از برجام
با خروج امریکا از برجام خودروسازهای اروپایی نیز رفتهرفته بساط خود را جمع کرده و همکاریهای دیرینه خود با خودروسازان ایرانی را قطع کردند. در این میان هرچند که ایران و چین روابط اقتصادی گستردهای داشتند، اما خودروسازان چینی ترجیح دادند که بازار 80 درصدی خود را در اروپا و آمریکا حفظ کرده و تا حدی قید بازار 20 درصدی ایران را بزنند. به همین دلیل این خودروسازان نیز رفتهرفته همکاریهای خود را با شرکتهای خودروسازی دولتی مانند ایرانخودرو و سایپا قطع کردند. چراکه در روند پرداخت معاهدات این شرکتها با توجه به وابستگی آنها به دولت شک زیادی وجود داشت.
بااینحال امروز ما شاهد این ماجرا هستیم که برخی شرکتهای خصوصی هنوز هم همکاری خود را با برندهای چینی حفظ کرده و حضور خودروهای چینی در بازار ایران کمرنگ نشده است. این موضوع را میتوان به مدیریت سریع و بدون مانع شرکتهای خصوصی نسبت داد که باعث شده خودروسازان چینی به عمل به تعهدات دلگرم شوند.
خرید ماشین چشمبادامیها در ایران درنهایت به کجا ختم خواهد شد؟
حال که خودروهای چینی از پس تحریمها همکاری خود را با شرکتهای خصوصی ایرانی حفظ کردهاند، میتوان گفت که خرید ماشین هیچ وقت در این بازار متوقف نخواهد شد. بااینحال محدود شدن این همکاری و ابهام در مرزها و شرایط آن باعث شده که شرکتهای مطرح چینی چندان تمایلی برای شرکت در آن نداشته باشند. به همین دلیل دیر یا زود بازار خودروی ایران از برندهای ناشناخته چینی با نامهای عجیبوغریب پر خواهد شد. بنابراین میتوان گفت که آینده خودروهای چینی در ایران درهالهای از ابهام است. زیرا هیچ تجربهای از حضور این برندها در بازار ایران وجود نداشته و باید منتظر ماند و واکنش مخاطب را نسبت به آنها دید تا بتوان درباره سرنوشت هریک از آنها قضاوت کرد. پیشنهاد میکنیم جهت خرید ماشین دست دوم با ضمانت در بازار ایران روی این لینک بزنید و وارد نمایشگاه خرید و فروش ماشین همراه مکانیک با بیش از 1000 خودرو موجود شوید.